Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Srnin golaž s krompirjem iz pečice

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 27
srnin golaz s krompirjem iz pecice
Srnino meso je sladkastega okusa in veliko manj mastno od drugih vrst mesa. Še najbolj je okusno, če je bil divjad uplenjena na prostem in ni bila gojena.



Nasvet:
Brokoli lahko zamenjate z brstičnim ohrovtom.

Za pire skuhajte krompir kar v olupku. Na tak način boste pire lažje oblikovali v kepice.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Srnin golaž s krompirjem iz pečice

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 27

Sestavine:

  • Lonec za golaž s pokrovko
  • Pekač
  • Desko
  • Nož
  • Kuhalnico
  • Lonec za krompir
  • Tlačilko za krompir
  • 350 g srninega mesa za golaž
  • Piment
  • 4 brinove jagode
  • 1 sesekljan strok česna
  • Olje
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • Vodo
  • 1 čebulo
  • Moko
  • Mleto papriko, lahko je dimljena, pekoča ali sladka
  • Majaron
  • Šetraj
  • Bazilika
  • 1 čajno žličko zelenjavne osnove
  • Sol
  • 600- 700 g celega krompirja
  • 1 malo korenje
  • 200- 300 g ribanega sira
  • Muškatni orešček
  • 1 glavo brokolija

Navodila za uporabo:

1. Korak Za pripravo srninega golaža, kose srninega mesa povaljajte v moki.
2. Korak Olupite in nasekljajte čebulo in jo popražite.
3. Korak

Popraženi čebuli dodajte srnino meso in na hitro skupaj popražite.

Vmešajte paradižnikovo mezgo in začimbe.

4. Korak Dobro premešajte in prilijte toliko vroče vode, da bo meso lepo pokrito.
5. Korak Pokrito kuhajte na nizkem ognju vsaj dve uri, oziroma toliko, da bo meso lepo mehko. Omake naj ne bo preveč in naj ne bo preveč tekoča.
6. Korak Po potrebi dodajte še moko za gostitev ali vročo vodo.
7. Korak Krompir kar v olupku skuhajte v zadostni količini vode, ga nato olupite in pretlačite, da dobite pire.
8. Korak Korenje olupite in drobno nasekljajte ali naribajte in ga vmešajte v pretlačen krompir.
9. Korak Dodajte še muškatni orešček, sol in tretjino ribanega sira.
10. Korak Dobro premešajte in oblikujte kepice, velikosti jajca.
11. Korak Brokoli operite in narežite na manjše cvetke.
12. Korak Golaž preložite v pekač velikosti približno 20 X 30 centimetrov.
13. Korak Preko enakomerno položite cvetove brokolija.
14. Korak Nazadnje položite v pekač še kepice krompirja in jih prekrijte s sirom, količina je povsem vaša odločitev.
15. Korak Pekač položite v ogreto pečico na 200 stopinj Celzija za 30 minut oziroma toliko, da se sir zlato rjavo zapeče.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno