Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Špinačni kiš

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 9
spinacni kis

Poleti se na vrtovih bohoti špinača, zato naj vam ne zmanjka idej za uporabo te zdravilne rastline, ki jo je oboževal že Popaj. Ker pa se zavedamo, da poleti nihče ne želi preživljati svojega časa za štedilnikom, z vami delimo recept za hitro in okusno jed, s katero boste nasitili 6 lačnih jedcev, če pa jo spečete na zalogo, vam bo v hladilniku zdržala do enega tedna. 

*za 6 oseb



 
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 1 žlica avokadovega olja
  • 1 velika čebula narezana na kocke
  • 280 g obarjene sesekljane špinače (prehodno odcedite)
  • 6 velikih stepenih jajc
  • 2½ skodelici zdrobljenega francoskega sira Munster (ali Livarot ali Pont l'Eveque)
  • ¼ čajne žličke morske soli
  • 1/2 čajne žličke mešanice Aglio & Peperoncino
  • ¼ čajne žličke mletega črnega popra
  • ¼ čajne žličke muškatnega oreščka
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejte na 180 °C. Z avokadovim oljem namastite skledo za pite premera 23 cm.
2
Eno žlico avokadovega olja segrejte na srednji temperaturi v srednje veliki ponvi. Dodajte čebulo in pražite, dokler se čebula ne zmehča (približno 5 minut).
3
Vmešajte špinačo in kuhajte še dodatnih 5 minut, dokler odvečna vlaga ne izhlapi, nato ponev odstavite.
4
V ločeni posodi zmešajte jajca, sir in začimbe ter razžvrkljajte, da se zmes speni. Dodajte špinačo s čebulo in dobro premešajte.
5
Zmes vlijte v pripravljeno skledo za pite, denite v pečico in pecite približno 30 minut.
6
Odstranite iz pečice in pustite, da se rahlo ohladi. Narežite na 6 enakih delov in postrezite.
7
Če ste jed spekli na zalogo, lahko ostanek shranite v hladilniku v nepredušni posodi (največ en teden).
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno