Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Špinačna lazanja

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
spinacna lazanja

Špinača je ena izmed živil, ki jo z lahkoto uporabimo pri pripravi raznih jedi. Idej za pripravo kosila s špinačo je ogromno: špinača kot omaka, špinačna juha, špinača z govedino, špinačne palačinke, prosena kaša s špinačo... To je samo nekaj idej! Danes se bomo lotili še enega izvrstnega načina, kako špinačo uvrstiti v naš jedilnik - lazanja. Vsi poznamo lazanjo. Vsi obožujemo lazanjo. Predstavili vam bomo jed, ki se lahko zlahka uvrsti med vaše najljubše. Špinačna lazanja!


Po želji, lahko žlico ali dve parmezana potresete že po vsakem sloju špinačnega nadeva. Ostanek lazanje bo odličen tudi za večerjo, ker bo še bolj prijetno kompakten. Skleda solate je edina stvar, ki jo še potrebujete, da bo vaše kosilo popolno!


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Špinačna lazanja

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • pekač velikosti 20 X 30 cm
  • posodo za mešanje nadeva
  • cedilo
  • pečico
  • kuhalnico
  • žlico
  • mešalnik za jajca
  • aluminijasto folijo
  • 1 kisla smetana
  • 20 lističev testa za lazanje
  • 500 g skute
  • 500 g špinače (zmrznjen paket)
  • 4 jajca
  • sol
  • muškatni orešček
  • mleti česen
  • 100 g parmezana

Navodila za uporabo:

1. Korak Jajca penasto umešajte.
2. Korak Skuto in odtajano, odcejeno špinačo zmešajte skupaj in dodajte sol, mleti česen in muškatni orešček. V dobro zmešano skuto in špinačo, vmešajte še penasto umešana jajca.
3. Korak Pekač, velikosti 30 X 20 cm, pomažite s polovico kisle smetane. Preko nje položite prvi sloj testa za lazanjo. Za pekač omenjene velikosti, boste rabili 4 lističe. 
4. Korak Preko nadevajte približno 5 žlic špinačnega nadeva. Enakomerno ga pomažite, da bo prekrito celotno testo.
5. Korak Nadaljujte s slojem lističev in spet slojem špinačnega nadeva. Sloj nadeva naj bo tanek, vendar naj prekrije celotno površino testa. Tako boste lahko zložili vsega skupaj 5 slojev. 
6. Korak Zaključite s slojem testa, katerega pomažete z drugo polovico kisle smetane in potresete s parmezanom ali drugim izbranim ribanim sirom. 
7. Korak V zložene sloje naredite par vbodov z nožem, da se vam lazanja ne bo dvigovala med peko.
8. Korak Pekač v katerega ste zložili sloje za lazanjo, sedaj lahko pokrijete z aluminijasto folijo in ga postavite v ogreto pečico.
9. Korak Lazanjo pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija. Pečeno lazanjo vzemite iz pečice in jo pustite počivati 10 minut, preden jo postrežete.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno