Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Šmorn ali carski praženec

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 9
smorn ali carski prazenec
Si lahko zamisliš jed, ki lahko pripraviš v le nekaj minutah iz osnovnih sestavin, kot so sladkor, mleko, jajca? Jedi, ki je primerna pa za zajtrk, kosilo ali večerjo? Govorimo o carskem pražencu ali šmornu, ki ga obožujemo širom celotne Slovenije.

Obloži ga s svežim sadjem, marmelado ali preprosto potresete s sladkorjem ali katerokoli BAM mešanico za sladkosnede. Izbira je tvoja.
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1
Najprej ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg, rumenjake pa zmešamo z moko, sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, soljo, in mlekom. Dodamo tudi pecilni prašek in dobro premešamo.
2
Nato postopoma vmešamo stepene beljake v maso, pazimo, da mešamo nežno in enakomerno. Če želimo, dodamo rozine.
3
V veliki ponvi stopimo maslo na srednjem ognju. Ko se maslo raztopi, vlijemo maso za šmorn v ponev in jo enakomerno porazdelimo.
4
Pražimo na srednjem ognju približno 5-7 minut na eni strani, dokler ne postane zlato rjave barve. Nato šmorn obrnemo na drugo stran in pražimo še približno 5-7 minut.
5
Ko je šmorn lepo zapečen z obeh strani, ga razrežemo na kose s kuhalnico in po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali katero od BAM mešanic za sladkosnede.
6
Postrežemo še vročega, lahko pa ga dodatno okrasimo s svežim sadjem, marmelado ali sladko smetano.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno