Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Šmorn ali carski praženec

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
smorn ali carski prazenec
Si lahko zamisliš jed, ki lahko pripraviš v le nekaj minutah iz osnovnih sestavin, kot so sladkor, mleko, jajca? Jedi, ki je primerna pa za zajtrk, kosilo ali večerjo? Govorimo o carskem pražencu ali šmornu, ki ga obožujemo širom celotne Slovenije.

Obloži ga s svežim sadjem, marmelado ali preprosto potresete s sladkorjem ali katerokoli BAM mešanico za sladkosnede. Izbira je tvoja.
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Šmorn ali carski praženec

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg, rumenjake pa zmešamo z moko, sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, soljo, in mlekom. Dodamo tudi pecilni prašek in dobro premešamo.
2. Korak Nato postopoma vmešamo stepene beljake v maso, pazimo, da mešamo nežno in enakomerno. Če želimo, dodamo rozine.
3. Korak V veliki ponvi stopimo maslo na srednjem ognju. Ko se maslo raztopi, vlijemo maso za šmorn v ponev in jo enakomerno porazdelimo.
4. Korak Pražimo na srednjem ognju približno 5-7 minut na eni strani, dokler ne postane zlato rjave barve. Nato šmorn obrnemo na drugo stran in pražimo še približno 5-7 minut.
5. Korak Ko je šmorn lepo zapečen z obeh strani, ga razrežemo na kose s kuhalnico in po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali katero od BAM mešanic za sladkosnede.
6. Korak Postrežemo še vročega, lahko pa ga dodatno okrasimo s svežim sadjem, marmelado ali sladko smetano.

O avtorju

Ana F.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno