Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Riž in sladko-pekoča svinjina

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
riz in sladko-pekoca svinjina

Tomaž P. nam je posredoval preprost recept za kosilo, ki bo zagotovo navdušilo ljubitelje vročice. Potrebujemo malo sestavin, končni rezultat pa je nadvse okusno kosilo ...

Recept je nastal spontano, ko ga je iz poličke "navdihnila" na pol porabljena čilijeva marmelada. Še en dokaz, da je kuhinja pogosto le prepuščanje svojim občutkom in trenutnemu ustvarjalnemu navdihu.


Nasvet: če nimate čilijeve marmelade, lahko uporabite tudi med in dodate svež čili ali čilijev posip



*Tomaž je kasneje rezmišljal še, kaj bi lahko spremenil. Pomislil je na kanček svežega pomarančnega soka, s katerim bi okusu omake dodal še malo svežine.

Razmišljal sem tudi, kaj bi lahko spremenil. Mislim, da bi lahko dodal kanček svežega pomarančnega soka, ki bi dodal svežino okusu.



Pa dober tek!


Recept je prispeval Tomaž P.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Riž in sladko-pekoča svinjina

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • kocke svinjskega mesa
  • čilijeva marmelada
  • sladka paprika
  • čebula
  • riž
  • začimbe (sol, poper, timijan, koriander, česen)
  • rdeče vino (po želji)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Najprej olupimo čebulo in jo nasekljamo na majhne koščke.

2. Korak Papriko operemo, odstranimo semena in narežemo na trakce.
3. Korak

Meso razrežemo na manjše koščke ali pa na trakce. Mairniramo ga s kančkom olivnega olja, poprom, soljo, timijanom in koriandrom ter mletim česnom.

Po želji lahko uporabite tudi kakšne druge začimbe; Tomaž se je ta dan odločil za te. 

4. Korak

V ponev vlijemo nekaj kapljic olja in ga segrejemo. Dodamo čebulo in jo popražimo do zlato rumene barve.

5. Korak Nato dodamo meso in ga popražimo, da izgubi rdečo barvo.
6. Korak

Ko meso izgubi rdečo barvo, vmešamo še čilijevo marmelado. Količino odmerimo po želji; pri tem receptu je sam dodal pol malega lončka – vse kar je pač imel. 

7. Korak

Vse skupaj premešamo, da se marmelada utekočini in da vse skupaj postane povezana zmes.

8. Korak Dodamo narezano papriko, vse skupaj premešamo in pustimo kake dve minuti, da se vse skupaj kuha.
9. Korak Sedaj lahko dodamo tudi kozarec rdečega vina, saj se le-ta s sladkostjo marmelade zelo lepo poveže.
10. Korak Vse skupaj še malo pokuhamo. Ko omaka doseže takšno gostoto, kot nam je všeč, odstavimo s štedilnika in postrežemo s kuhanim rižem.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno