Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Recept za karamelo

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 6
recept za karamelo
Karamelo pridobimo s segrevanjem sladkorja do raztopitve pri 160 stopinj Celzija. Pripravimo jo tako, da karameliziran sladkor zmešamo s smetano. Odvisno od namena uporabe se lahko uporabijo dodatne sestavine, kot so maslo, sadni pireji, likerji ali vanilija. Karamelna omaka se uporablja v različnih sladicah, zlasti kot preliv za sladoled. Kadar se uporablja za crème caramel ali flan, pa je znana kot čista karamela in vsebuje le karameliziran sladkor in vodo.  


Pa dober tek! :)
 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • Manjšo kozico
  • Metlico
  • Kozarec s pokrovom
  • 200g sladkorja
  • 85g masla, sobne temparature
  • 120ml sladke smetane, sobne temparature

Navodila za uporabo:

1
V kozico enakomerno nasujte sladkor.
2
Segrevajte na srednji temperaturi in mešajte sladkor z metlico, dokler se ta ne stopi.
3
Sladkor se bo najprej zlepil, vendar se bo sčasoma popolnoma stopil. To traja približno 10 minut.
4
Ko se sladkor stopi, prenehajte mešati z metlico. Če želite, lahko pustite kuhati, dokler sladkor ne postane nekoliko temnejše jantarne barve in s tem pridobite globlji okus karamele.
5
Sprememba barve se bo zgodila hitro, zato ne pustite, da bi kuhanje trajalo predolgo ali, da bi postalo pretemno, sicer se bo zažgalo.
6
Nato odstranite karamelo z ognja.
7
Dodajte maslo in mešajte, dokler se sladkor in maslo ne združita. Mešanica bo začela mehurčkasto vreti, vendar jo še naprej stepajte, dokler se vse maslo ne stopi in združi.
8
V karamelo počasi vlijte sladko smetano in jo stepajte, dokler se vse ne združi.
9
Pred uporabo pustite karamelo hladiti približno 10-15 minut. Preostanek hranite v kozarcu s pokrovom.
10
V hladilniku jo lahko hranite do dveh tednov.

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,79 €
Skupaj:
7,90 €7,11 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno