Sestavine:
- 2 majhna stroka česna ali 1 žličko mletega česna
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1 čajna žlička omake Worcestershire
- 2 žlički svežega limoninega soka
- 1,5 žličke rdečega vinskega kisa
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 1/2 žličke soli
- Ščepec črnega popra
- Polovico francoske bagete, prerezane na pol in tanko narezane
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlička sesekljanega česna, 2 majhna stroka
- 2 žlici naribanega parmezana
- 1 velika zelena solata (ali 2 manjši glavi solate)
- 35g parmezana, zdrobljenega ali naribanega
Navodila za uporabo:
1
Najprej se lotite priprave domačih krutonov. Bageto po dolžini prerežite na pol in jo narežite na manjše kose ter položite na pekač.
2
Zmešajte 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja z mletim česnom. Kruhke prelijte s česnovim oljem in 2 žlicama parmezana.
3
Enakomerno razporedite in v pečici pecite do želene hrustljavosti.
4
Medtem, ko se kruhki pečejo, zmešajte solatni preliv. V manjši posodi zmešajte 2 majhna stroka česna ali 1 žličko mletega česna, 2 žlički dijonske gorčice, žličko worcestershire omake, kis in limonin sok.
5
Ko se sestavine med seboj dobro premešajo, počasi med mešanjem dodajte še 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja, sol ter poper.
6
Solato operite, osušite in narežite ali natrgajte na koščke. Postavite jo v veliko skledo za serviranje in potresite z zdrobljenim parmezanom in ohlajenimi krutoni.
7
Prelijte s cezarjevo omako in nežno premešajte, da se solata enakomerno obloži.
8
Solati lahko po želji dodate še paradižnik ali pečenega piščanca.