Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pšenično meso, sejtan - recept

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 8
psenicno meso sejtan - recept
Sejtan je nadomestek mesa, ki je zelo priljubljen med vegetarijanci in vegani. Za razliko od tofuja ne vsebuje sojinih izdelkov. Sejtan je sestavljen iz hidratiziranega glutena, ki je glavna beljakovina pšenice. Torej je sejtan pravzaprav samo gluten. Naredimo ga tako, da testo iz pšenične moke speremo z vodo, da odstranimo škrob in vlaknine. Na koncu ostane lepljiva in žilava masa čistega glutena. Začinite jo lahko na poljuben način in jo nato skuhate v zelenjavni juhi.


 
Nasvet:
Sejtan je zelo vsestranski. Lahko ga dušite, kuhate na pari ali celo pečete. Iz njega lahko pripravite vse vrste "veganskega mesa", kot so veganski zrezki, veganske klobase, veganske mesne kroglice in še veliko več.

Lahko ga pripravite tudi s čičerikino moko, da zmanjšate okus po pšenici. Prav tako pomaga doseči nekoliko bolj puhasto teksturo.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 1 kg navadne pšenične moke
  • 750 ml vode
  • 1 čajno žličko čebule v prahu
  • 1 čajno žličko česna v prahu
  • 1/2 čajne žličke dimljene paprike v prahu
  • 1 čajno žličko navadne paprike v prahu
  • 1 čajno žličko soli
  • Zelenjavno osnovo
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
V veliki skledi zmešajte moko z začimbami. Nato vmešajte vodo in oblikujte testo. Nastala bo zelo elastična masa.
2
Testo gnetite približno 5 minut, tako kot pri peki kruha. Pomembno je, da ga pregnetete, saj bodo tako nastale nitke glutena, ki mu bodo dale mesnato teksturo.
3
Posodo, v kateri je pregneteno testo, napolnite z vodo. Testo mesite v vodi, ki se bo hitro začela barvati belo. Pomembno je, da testo dobro gnetete, saj mora od njega ostati le gluten.
4
Vodo večkat zamenjajte s svežo in postopek ponavljajte dokler se voda več ne obarva belo. Sam postopek v resnici ne vzame veliko časa, vse skupaj navadno traja 20 minut.
5
Nato opran sejtan razdelite na 4 dele.
6
Pripravite jušno osnovo – lahko uporabite domačo zelenjavno osnovo, lahko pa si preprosto pomagate z našimi začimbami. Sejtan kuhajte v zelenjavni jušni osnovi 1 uro.
7
Po končanem kuhanju ga lahko uporabite na poljuben način. Pustite, da se malo ohladi, nato pa ga narežite na rezine ali manjše kose.

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,90 €4,41 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno