Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pistacijeva strjenka (panna cotta)

  • (1)
  • Čas priprave: 3 ure
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
pistacijeva strjenka (panna cotta)

Kremna italijanska sladica, pod imenom panna cotta, je ena najpreprostejših sladic, pripravljenih s samo peščico sestavin. Lahko si jo dodate v svoj večerni ali vikend repertoar, saj bo navdušila prav vse.


Pa dober tek!
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pistacijeva strjenka (panna cotta)

  • Čas priprave: 3 ure
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • kozico
  • metlico
  • manjšo posodo
  • steklene kozarčke ali kalup
  • žlico
  • 500 ml jogurta
  • 80 g sladkorja
  • 1 žlico želatine
  • 100 ml mleka
  • 250 g pistacij
  • ščepec burbonske vanilje

Navodila za uporabo:

1. Korak Pistacije skuhamo v vodi, ohladimo in podrgnemo, da odstranimo kožo.
2. Korak V skledo dodamo jogurt, mleko, čiste pistacije, ščepec burbonske vanilje in sladkor ter zavremo.
3. Korak Še toplo zmes zmeljemo v gladko tekočino in precedimo skozi gladko cedilo. Ohladimo in dodamo stopljeno želatino.
4. Korak Zmes vlijemo v kalup ali skodelice in postavimo v zamrzovalnik za 20-25 min, da se strdi.
5. Korak Če želite postreči, ga/jih vzemite iz hladilnika in pustite 5 min pri sobni temperaturi, da boste lažje odstranili strjenko iz kalupa, ali enostavno postrezite v skodelici.
6. Korak Okrasite s sesekljanimi pistacijami, posutimi po vrhu.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno