Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Piščančji file v zeliščni skorjici

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16
piscancji file v zeliscni skorjici

Piščančje meso je zelo nezahtevno za pripravo, zato se velikokrat znajde na naših krožnikih. Že samo po sebi okusno meso, pa lahko še dodatno obogatite in ravno to bomo naredili z današnjim receptom. 




Nasvet:

 


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Piščančji file v zeliščni skorjici

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • Krožnik za meso
  • Krožnik za zelišča
  • Papirnate brisače
  • Ponev
  • Pokrovko
  • Vilice ali lopatko za obračanje mesa
  • 500 g piščančjih filejev (tri polovice)
  • 2 žlici začimbne mešanice Vrtna zelišča - drobljena
  • 1 čajna žlička poljubne Curry mešanice - ni obvezno (mi smo uporabili Kashmiri masalo)
  • Sol
  • Olje

Navodila za uporabo:

1. Korak Piščanje fileje oziroma piščančje prsi prerežemo po sredini prek hrbtnega dela, če niso že, da dobimo polovičke, ki so primerne za eno porcijo.
2. Korak Meso na hitro splaknemo pod tekočo vodo, da odstranimo morebitne delce kosti in ga površno osušimo s papirnatimi brisačkami.
3. Korak Izbrano zeliščno mešanico stresemo na krožnik, ji dodamo še Kashmiri masalo in premešamo s prsti.
4. Korak Fileje posolimo in jih izdatno povaljamo po zeliščni mešanici, da so popolnoma prekriti.
5. Korak Pustimo jih stati 10 minut, pokrite s srvetom ali folijo.
6. Korak V ponvi segrejemo olje in fileje na nizki temperaturi počasi popečemo na vsaki strani po 15 minut. Fileje večkrat med peko obrnemo, da se zelišča ne zažgejo.
7. Korak V prvi polovici toplotne obdelave imejmo ponev pokrito, da se fileji ne izsušijo preveč.
8. Korak Kasneje pokrovko odstranimo, da jed dobi lepo rjavo barvo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno