Piščančji file v zeliščni skorjici
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
16
|
|
Piščančje meso je zelo nezahtevno za pripravo, zato se velikokrat znajde na naših krožnikih. Že samo po sebi okusno meso, pa lahko še dodatno obogatite in ravno to bomo naredili z današnjim receptom.
Nasvet:
- Če želite, da bo zeliščna skorjica na piščančjem fileju bolj izrazita, lahko delate po postopku paniranja.
- Osoljen piščančji file povaljate v moki, nato v jajcu in na koncu v mletih zeliščih.
- Za bolj hrustljav okus, pa ta zelišča pomešajte s kako žlico krušnih drobtin.
- V receptu lahko namesto Vrtnih zelišč uporabite Mediteranska zelišča, Provansalska zelišča ali preprosto naredite svojo mešanico zelišč. Izbirajte med dodatkom origana, popra, mlete paprike,
rožmarina, majarona, česna, pora, čebule, zelene, peteršilja, drobnjaka …
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)