» » Majaron – drobljen
Znižano

Majaron – drobljen

Že od: 3,30  Že od: 1,62 

Majaron je trajnica, ki je doma v Sredozemlju. Tako po videzu, kot tudi po vonju in okusu je zelo podoben origanu. Aroma je za odtenek milejša in bolj sladka, poleg tega pa v njej ni čutiti blagih pekočih podtonov, ki jih lahko zaznamo pri origanu. Dobro se poda k zelenjavi, gobam, morski hrani, sirom in različnim omakam – sploh tistim, s paradižnikovo osnovo. Njegov okus se dobro dopolnjuje z drobnjakom, peteršiljem in timijanom.

Opis

Majaron je sredozemska trajnica, ki je zelo podobna origanu. Vonj je malo milejši kot vonj origana, okus pa bolj sladek in kompleksen. Najbolj kakovosten majaron izvira iz pokrajine Thüringen v Nemčiji, saj se zaradi tamkajšnje pokrajine in podnebja eterično olje majarona lepo veže na rastlino. Uporabljamo njegove male posušene liste, ki so sivo-zelene barve. Pri segrevanju oziroma praženju pa iz nje potegnemo izrazito esenco. Je nepogrešljiv v italijanski in francoski kuhinji. Dodajamo ga oljnim ali vinskim solatnim prelivom, pastam, perutnini, divjačini, morski hrani, juham, testeninam, omakam, mlečnim izdelkom (predvsem sirom, kot so feta, gorgonzola, kozji sir …) in gobam. Zelo dobro se ujema tudi s samo zelenjavo na primer s korenčkom, čebulo, krompirjem, sladkim krompirjem, paprikam itn. Njegov okus se dobro dopolnjuje s timijanom, drobnjakom, šetrajem in peteršiljem. Če pri roki nimamo origana, recept pa le-tega zahteva, lahko kot alternativo uporabimo majaron.

Primeren je za: oljne ali vinske solatne prelive, paste, perutnino, divjačino, morsko hrano, juhe, testenine, omake, mlečne izdelke, gobe, zelenjavo – korenček, čebula, krompir, paprika

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Majaron poreklo: Nemčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 10g, Refil – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Majaron – drobljen”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja