Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Piščančje polnjene paprike

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
piscancje polnjene paprike

Zagotovo vsi poznate polnjene paprike v omaki, že kot otroci smo jih oboževali. Pa ste se že kdaj lotili njihove priprave s popolnoma drugačnim nadevom in drugačno omako? Mi smo se polnjenih paprik lotili s piščancem in aromatično začimbno mešanico Kashmiri masala. V loncu je vse tako drugače, kot pri klasični izvedbi, vendar obenem tako poznano. Drznite si uporabiti manj znane začimbe in s tem klasične jedi spremenite v pravo kulinarično doživetje in popestrite svoj jedilnik.





Paprike polnjene s piščancem v okusni Kashmiri masala omaki lahko ponudite s testeninami, krompirjem, zelenjavo ali s kosom kruha. Izbira je vaša.





Še nekaj informacij:


Kashmiri masala je aromatična začimbna mešanica, ki izvira iz Indijske regije Kashmiri. Je rahlo pikantna, zato jo jedem dodajajte postopoma, da bo ustrezala vašemu okusu.


Če bi se zgodilo, da je omaka preveč močno začinjena za vaš okus, ji dodajte ščepec sladkorja.


Začimbna mešanica Kashmiri masala vsebuje : kashmiri čili, kumino, koriander, grško seno, ingver, česen, komarček, klinčke, črni poper, cimet, kardamom, lovor in kurkumo.  




Recept je prispevala Monika.



Pa dober tek! :)


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Piščančje polnjene paprike

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • štedilnik
  • posoda za mešanje nadeva
  • posodo za kuhanje
  • kuhalnico
  • nož
  • desko
  • lonček
  • 300 g piščanca (lahko mleto meso ali pa file narežete na najmanjše možne koščke)
  • 4 srednje rumene paprike (po želji lahko druge barve)
  • začimbna mešanica Kashmiri masala (1 čajno žličko) 
  • žlica drobtin ali pšeničnega zdroba
  • 1 jajce
  • sol
  • moka in sladka smetana za gostitev omake

Navodila za uporabo:

1. Korak Paprike operemo, jim odrežemo pokrove in očistimo semenje. Semena lahko shranimo in si posadimo svoje paprike, ko je sezona za njih.
2. Korak Mleto ali drobno narezano piščančje meso v posodi zmešamo s soljo, jajcem, drobtinami ali zdrobom in začimbno mešanico Kashmiri masala (pol čajne žličke).
3. Korak Maso dobro premešamo in napolnimo paprike (do pol centimetra od roba). 
4. Korak Polnjene paprike položimo v primerno veliko posodo za kuhanje. Paprike naj zasedejo ves prostor na dnu. Če boste kuhali večjo količino paprik, jih v lonec postavite pokonci, drugače ležeče.
5. Korak Preko paprik nalijte toliko vode, da so pokrite in jih kuhajte, ob zmernem vretju 45 minut. 
6. Korak Po 45 minutah paprike vzemite iz vode.
7. Korak V lončku zmešajte čajno žličko ali dve moke in pol čajne žličke Kashmiri masala začimbne mešanice. Dodajte vodo po žlicah in naredite gladko zmes.
8. Korak Počasi, ob mešanju, to zmes vlivajte v vodo od kuhanih paprik. Posolite.
9. Korak Dodajte polnjene paprike in pokrito kuhajte toliko časa, da se omaka zagosti. Dodate lahko še malenkost moke po potrebi, če se ne zgosti v petnajstih minutah. 
10. Korak Tik pred serviranjem dodajte še žlico ali dve sladke smetane-odvisno od količine omake.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno