Zagotovo vsi poznate polnjene paprike v omaki, že kot otroci smo jih oboževali. Pa ste se že kdaj lotili njihove priprave s popolnoma drugačnim nadevom in drugačno omako? Mi smo se polnjenih paprik lotili s piščancem in aromatično začimbno mešanico Kashmiri masala. V loncu je vse tako drugače, kot pri klasični izvedbi, vendar obenem tako poznano. Drznite si uporabiti manj znane začimbe in s tem klasične jedi spremenite v pravo kulinarično doživetje in popestrite svoj jedilnik.
Paprike polnjene s piščancem v okusni Kashmiri masala omaki lahko ponudite s testeninami, krompirjem, zelenjavo ali s kosom kruha. Izbira je vaša.
Še nekaj informacij:
Kashmiri masala je aromatična začimbna mešanica, ki izvira iz Indijske regije Kashmiri. Je rahlo pikantna, zato jo jedem dodajajte postopoma, da bo ustrezala vašemu okusu.
Če bi se zgodilo, da je omaka preveč močno začinjena za vaš okus, ji dodajte ščepec sladkorja.
Začimbna mešanica Kashmiri masala vsebuje : kashmiri čili, kumino, koriander, grško seno, ingver, česen, komarček, klinčke, črni poper, cimet, kardamom, lovor in kurkumo.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)