Palačinke. Takšne in drugačne – vsakič božanske.
Palačinke navadno pripravljamo iz štirih nujnih glavnih sestavin: moke, jajc, mleka ter tekočine za rahlost, ne gre pa tudi brez soli in (vanilin) sladkorja. Seveda pa obstaja nešteto različnih receptov za raznovrstne palačinke za vsak okus.
Tokrat smo pripravili recept za palačinke iz (polnozrnate) pirine moke ter skutino-kokosov nadev.
Pirine palačinke pripravljamo skoraj na enak način, kot »klasične« palačinke iz bele moke. Razlika je le v tem, koliko tekočine dodamo. Kot mehurčkasto tekočino, ki poskrbi za dodatno rahlost, smo uporabili fanto. V palačinke lahko namesto nje dodamo tudi radensko, oro ali pa celo pivo. Če tega nimamo na voljo, lahko v maso preprosto vmešamo samo nekaj vode.
Količine, ki jih spodaj navajamo, so približne. Najboljša »tehtnica« za sestavine je naš občutek, ki pa ga z vajo brez dvoma pridobimo. Pozorni moramo biti predvsem na to, da je masa ravno dovolj tekoča, da se lepo razlije čez ponev.
Pa dober tek!