Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pirine palačinke z skutno-kokosovim nadevom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17
pirine palacinke z skutno-kokosovim nadevom

Palačinke. Takšne in drugačne – vsakič božanske.


Palačinke navadno pripravljamo iz štirih nujnih glavnih sestavin: moke, jajc, mleka ter tekočine za rahlost, ne gre pa tudi brez soli in (vanilin) sladkorja. Seveda pa obstaja nešteto različnih receptov za raznovrstne palačinke za vsak okus.

Tokrat smo pripravili recept za palačinke iz (polnozrnate) pirine moke ter skutino-kokosov nadev.


Pirine palačinke pripravljamo skoraj na enak način, kot »klasične« palačinke iz bele moke. Razlika je le v tem, koliko tekočine dodamo.  Kot mehurčkasto tekočino, ki poskrbi za dodatno rahlost, smo uporabili fanto. V palačinke lahko namesto nje dodamo tudi radensko, oro ali pa celo pivo. Če tega nimamo na voljo, lahko v maso preprosto vmešamo samo nekaj vode.


Količine, ki jih spodaj navajamo, so približne. Najboljša »tehtnica« za sestavine je naš občutek, ki pa ga z vajo brez dvoma pridobimo. Pozorni moramo biti predvsem na to, da je masa ravno dovolj tekoča, da se lepo razlije čez ponev.



Pa dober tek!

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 650 g (polnozrnate) pirine moke
  • 6 dcl mleka
  • približno 1 dcl fante
  • približno 1 dcl vode
  • 4 – 5 jajc
  • sol
  • sladkor
  • par kapljic olja/masla
  • skuta
  • kokosova moka
  • kisla smetana
  • limonin sok
  • cimet (po želji)
  • 2 vanilin sladkorja
  • sladkor
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
V večjo skledo stresemo moko, jajca, mleko, malo fante, sol in malo sladkorja. Premešamo. To lahko storimo z metlico ali pa s paličnim mešalnikom. Glede na gostoto mase dodamo še malo drugih sestavin: če je masa preveč tekoča, dodamo malo moke. Če je pregosta, dodamo še malo tekočine. Vsekakor svetujemo, da maso delate postopno, saj tudi tukaj velja pravilo – malo sestavin še vedno lahko dodaš, stran pa jih bolj težko vzameš. No, v skrajnem primeru boste namešali le malo več mase in pekli dolgo v noč. Ali pa boste »odvečno« maso shranili v hladilniku, kjer brez težav ostane do naslednjega dne.
2
Ko vmešate maso, jo za vsaj pol  ure postavite v hladilnik, da na hladnem malo počiva. Vmesni čas lahko izkoristite za pripravo nadeva.
3
V večjo skledo najprej stresemo približno 250 gramov skute. Zraven dodamo še tri jedilne žlice kisle smetane, 2 vanilin sladkorja, dve jedilni žlici sladkorja ter sveže iztisnjen sok limone in cimet. Dodamo še nekaj kokosove moke (približno 100 g). Vse skupaj dobro premešamo in poskusimo. Po potrebi oziroma okusu dodamo še malo skute/kisle smetane/sladkorja. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik.
4
Ko je masa »spočita«, začnemo s peko palačink. V kolikor imamo ponev, ki je v svojem prvotnem namenu namenjena peki palačink, ponve ne rabimo dodatno mastiti (poleg tega smo nekaj kapljic olja iz tega razloga dodali tudi v testo). V kolikor imate starejšo ponev, pa je verjetno dobro, da ponev vmes večkrat namastite z maščobo, saj se bodo palačinke drugače preveč prijemale ponve, Uporabite lahko rastlinsko, repično, sončnično ali kokosovo olje, dobro pa se obnese tudi navadno maslo.
5
Še posebej pozorni moramo biti na to, da je ponev oziroma površina, na kateri pečemo palačinke, zelo dobro segreta. Prve palačinke so (naj)večkrat obsojene na neuspeh ravno zato, ker površina ni dovolj segreta.
6
Z vlivanjem palačinke začnemo na srednjem/vrhnjem delu ponve in jo s spretnim gibom zapestja razlijemo čez ponev. Ko se spodnja stran zapeče (če je ponev dobro namaščena se to opazi tudi po tem, da rob palačinke rahlo odstopa od ponve), palačinko obrnemo, na hitro popečemo še na drugi strani in ponovimo postopek.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno