Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pikantni piščanec

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
pikantni piscanec

Piščančje meso, eno izmed najbolj priljubljenih tipov mesa, je sploh odlično za hitre večerje med tednom. Danes vam predstavljamo recept za pikantnega piščanca, ki s skrbnim izborom začimb piščančjemu mesu doda izjemen okus in "KICK", ki popestri vsak obrok. 

*za 2 osebi




Priporočamo, da pikantnega piščanca nato postrežete s pečenim krompirjem in osvežilno kumarično solato s kislo smetano.  


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pikantni piščanec

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • plastično posodo s pokrovom
  • čajno žličko
  • visok pekač
  • kuhalnico
  • desko
  • nož
  • ponev
  • krožnik
  • drobilec za česen
  • 4 srednje velike piščančje krače ali 10 perutničk
  • četrtino čajne žličke kurkume
  • četrtino čajne žličke popra
  • četrtino čajne žličke sladke dimljene paprike
  • četrtino čajne žličke kajenskega popra
  • čili v prahu po želji
  • olivno olje
  • dva stroka česna
  • četrtino žličke soli

Navodila za uporabo:

1. Korak Piščančje meso najprej operemo pod tekočo hladno vodo in jih postavimo v plastično posodo s pokrovom.
2. Korak Olupimo dva stroka česna in ju v drobilcu zdrobimo na piščančje meso.
3. Korak Nanje posujemo četrtino čajne žličke popra, četrtino čajne žličke sladke dimljene paprike (ki bo dodala piščancu prijeten dimljen okus), četrtino čajne žličke kajenskega popra (ki bo poleg popra dodal piščancu pikanten okus), in četrtino čajne žličke kurkume. Za vse tiste ta pogumne, ki pa si želijo več pikantnosti, pa priporočamo, da jim dodate še čili v prahu. Na koncu dodamo še sol in jih polijemo z olivnim oljem.
4. Korak Vse skupaj dobro premešamo in vse začimbe dobro vtremo v piščančje meso.
5. Korak Posodo z mesom zapremo in pustimo v hladilniku od ene do treh ur, da se okusi povežejo in prepletejo meso. Po počivanju mesa v hladilniku, ga postavimo nato eno uro pred pečenjem na sobno temperaturo. V tem času prižgemo pečico na 180 stopinj Celzija.
6. Korak Tik pred peko nato dobro segrejemo ponev in začinjene krače ali perutničke na hitro zapečemo, da te dobijo skorjico.
7. Korak Nato jih damo na pekač in v pečico za dobrih 30 minut.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno