Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečenka Wellington po receptu Gordona Ramseyja

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12
pecenka wellington po receptu gordona ramseyja
Beef Wellington ali pečenka Wellington, ena od ikoničnih jedi v repertoarju slavnega kuharja Gordona Ramsayja, je prava izbira za posebne priložnosti. Ta razkošna jed, ki združuje sočen file mignon, bogato gobovo pasto (duxelles), ovito v hrustljavo listnato testo, je vrhunec kulinaričnih mojstrovin. 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 1 velik goveji file mignon (približno 1 kg)
  • 400 g šampinjonov, drobno sesekljanih
  • 1 šalotka, drobno sesekljana
  • 1 žlička BAM česna v prahu
  • 1 žlička BAM čebule v prahu
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 2 žlici masla
  • Sol in poper po okusu
  • 1 paket listnatega testa (približno 500 g)
  • 2 žlici gorčice (po možnosti Dijon)
  • 1 jajce za premaz
  • Oljčno olje

Navodila za uporabo:

1
Govedino temeljito začinite s soljo in poprom. Na srednje močnem ognju v ponvi segrejte malo oljčnega olja in govedino na hitro popečite z vseh strani, da dobi lepo zlato rjavo barvo. To bo trajalo približno 2-3 minute na stran. Govedino nato premažite z gorčico in pustite, da se ohladi.
1
V ponvi na srednjem ognju stopite maslo, nato dodajte BAM česen in čebulo v prahu, šalotko in česen ter pražite do mehkega. Dodajte sesekljane gobe in pražite, dokler vsa tekočina ne izpari in se gobe lepo zapečejo. Začinite s soljo in poprom, nato odstavite s štedilnika in pustite, da se ohladi.
1
Na delovni površini razvaljajte listnato testo. Na sredino testa enakomerno razporedite ohlajeno gobovo pasto. Na gobovo pasto položite ohlajeno govedino. Nežno zavijte govedino v listnato testo, pri tem pazite, da so vsi robovi tesno zaprti. Premažite s stepenim jajcem za zlato rjavo skorjo.
1
Pečico segrejte na 200°C. Beef Wellington položite na pekač, obložen s peki papirjem, in pecite približno 20-25 minut, dokler testo ne postane zlato rjavo in hrustljavo.
1
Preden Pečenko Wellington narežete, jo pustite počivati nekaj minut. Postrezite z vašimi najljubšimi prilogami in uživajte v bogatih okusih.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno