Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečenka Sugo Bolognese

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 23
pecenka sugo bolognese

S pripravo pečenke Sugo Bolognese, boste porabili nekaj ostankov iz hladilnika, in še ubadati se vam ne bo treba z mislijo, katere začimbe dodati. Dodali boste namreč kar začimbno mešanico, ki smo jo že vnaprej pripravili za vas. Naj vas edino opomnimo, da je začimbna mešanica Sugo Bolognese že rahlo slana, zato previdno z dodatnim soljenjem. Pečenka je navidez podobna Stefani pečenki. 



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pečenka Sugo Bolognese

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 23

Sestavine:

  • ponev
  • štedilnik
  • pekač
  • pečico
  • peki papir
  • posodo za mešanje
  • vilice
  • nož
  • desko
  • posodo za kuhanje jajc
  • 1/2 čebule
  • 1/2 pora
  • 1/2- 1 čajno žličko Sugo & Bolognese začimbne mešanice
  • 1 jajce
  • 250 g mletega, mešanega mesa
  • 2 žlici drobno narezanega, pečenega ali kuhanega piščanca
  • 2 žlici kuhanega, pretlačenega brokolija
  • 1 korenje
  • 3 trdo kuhana jajca

Navodila za uporabo:

1. Korak Čebulo olupimo in narežemo na trakove. Por operemo in narežemo na kolobarje. Popražimo ju na olju.
2. Korak Vse sestavine za pečenko zmešamo z vilicami. Ne mešamo z rokami, da masa ne bo preveč zbita. Maso nato preložimo na peki papir in z dlanmi oblikujemo sploščen oval. Najdaljša linija ovala, naj bo dolga toliko, da nanjo lepo postavimo tri jajca v vrsto. 
3. Korak Korenje operemo, olupimo in narežemo na kolobarje. Kolobarje lepo položimo okoli jajc, kot bi naredili ograjo. 
4. Korak S pomočjo peki papirja z maso prekrijemo jajca in korenje ter naredimo štruco. Pazimo, da so jajca v celoti prekrita z mesno maso. 
5. Korak Mesno štruco skupaj s peki papirjem prestavimo v pekač, primerne velikosti in ga damo v ogreto pečico. 
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno