Sestavine:
- 1 kg svinjskih rebrc
- sol
- črni poper
- BBQ omaka
- ena žlica olivnega olja
- ena majhna čebula
- ščep mlete kumine
- ena žlica paradižnikove mezge
- pekoča čili omaka
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlica mešanice BBQ: Über Alles
Nekateri menijo, da je za pečena rebrca v pečici potrebnega veliko truda, različnih tehnik priprave, posebne sestavine... Preprosto to ne drži. Pečenje reber v pečici je v resnici zelo enostavno.
Vse, kar res nujno potrebujete, je čas! 95% časa za pripravo pečenih rebrc v pečici lahko namenite sproščanju, ostalih 5% pa porabite za pripravo.
To je tudi ena izmed skrivnosti: da meso enostavno odstopi od kosti dosežete tako, da jih v pečici pri nizki temperaturi pečete vsaj tri ure.
Preden jim dodate katero od sočni BBQ omak, rebra le enostavno specite. Ko so le-ta pečena, jih premažite z vam najljubšo BAM BBQ omako.
Pečico segrejemo na 135 °C. Če imajo rebra še vedno tanko membrano, jo odstranite. Obe strani reber začinimo z izdatno količino soli, popra in Mešanice BBQ: Über Alles. V pekač dodamo še olivno olje, na rezine narezano čebulo, kumino, sladkor in kis. Rebra v velik pekač položimo z mesno stranjo navzgor. Morda bo treba rebra malo prepoloviti, da se prilegajo v izbran pekač.
Ko so rebra pečena, jih odstranite iz pečice. Zavrzite aluminijasto folijo in obilno premažite obe strani z BBQ omako. Za karameliziran okus omake, lahko rebra še za 3-4 minute popečete v pečici. To naredite tako, da rešetko postavite čimbližje grelcu. Pazite le, da se omaka ne zažge. Pa dober tek.