Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečena rebrca v pečici

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
to je recept za najboljsa pecena rebrca v pecici pecemo jih pocasi in se malo bolj pocasi tako dobimo rezultat kjer meso kar odpade iz kostnih jedr

To je recept za najboljša pečena rebrca v pečici! Pečemo jih počasi in še malo bolj počasi. Tako dobimo rezultat, kjer meso kar odpade iz kostnih jedr.

Nekateri menijo, da je za pečena rebrca v pečici potrebnega veliko truda, različnih tehnik priprave, posebne sestavine... Preprosto to ne drži. Pečenje reber v pečici je v resnici zelo enostavno.

Vse, kar res nujno potrebujete, je čas! 95% časa za pripravo pečenih rebrc v pečici lahko namenite sproščanju, ostalih 5% pa porabite za pripravo.

To je tudi ena izmed skrivnosti: da meso enostavno odstopi od kosti dosežete tako, da jih v pečici pri nizki temperaturi pečete vsaj tri ure.

Preden jim dodate katero od sočni BBQ omak, rebra le enostavno specite. Ko so le-ta pečena, jih premažite z vam najljubšo BAM BBQ omako.

 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pečena rebrca v pečici

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 1 kg svinjskih rebrc
  • sol
  • črni poper
  • BBQ omaka
  • ena žlica olivnega olja
  • ena majhna čebula
  • ščep mlete kumine
  • ena žlica paradižnikove mezge
  • pekoča čili omaka
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 žlica mešanice BBQ: Über Alles

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 135 °C. Če imajo rebra še vedno tanko membrano, jo odstranite. Obe strani reber začinimo z izdatno količino soli, popra in Mešanice BBQ: Über Alles. V pekač dodamo še  olivno olje, na rezine narezano čebulo, kumino, sladkor in kis. Rebra v velik pekač položimo z mesno stranjo navzgor. Morda bo treba rebra malo prepoloviti, da se prilegajo v izbran pekač.

2. Korak Pekač tesno pokrijemo z aluminijasto folijo in nato v pečici pečemo 2,5 do 3,5 ure. Rebra so pečena, ko je meso pečeno in mehko.
3. Korak

Ko so rebra pečena, jih odstranite iz pečice. Zavrzite aluminijasto folijo in obilno premažite obe strani z BBQ omako. Za karameliziran okus omake, lahko rebra še za 3-4 minute popečete v pečici. To naredite tako, da rešetko postavite čimbližje grelcu. Pazite le, da se omaka ne zažge. Pa dober tek.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno