1
Pečico segrejte (na 200 °C).
2
Krompir olupimo, malo posolimo in damo kuhati. Kuhamo le kratek čas saj se ne sme skuhati do konca. Tak krompir ocedimo, počakamo, da se malo ohladi, da ga lahko režemo.
3
Zarežemo vanj caa. 5 – 6 zarez in pazimo, da ne prerežemo dna krompirja. Prenesemo krompir na pekač (lahko je obložen s peki papirjem), nato pa enakomerno premažemo krompirje z oljem, ki smo mu dodali sol, poper in provansalska zelišča. Krompir pečemo približno 30 minut, dokler se rezine vsakega krompirja ne začnejo ločevati oz so pečene. Ko je krompir lepo pečen in so rezine lepo ločene vzamemo krompir iz pečice. Med krompirjeve pečene rezine vstavimo rezinice poljubnega sira, nato krompir vrnemo v pečico in pečemo približno 10 minut, oz. dokler se sir stopi. Vsak krompir premažemo še z omako, ki smo jo pripravili s sojinim jogurtom (ali kislo smetano), ki smo mu dodali provansalska zelišča in mleto čebulo.
4
Krompirje lahko še malo zapečemo, ko smo jih premazali z omako.
5
Postrežemo s poljubno solato in uživamo!