Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečen krompir s sirom

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
pecen krompir s sirom

Ko si želite pripraviti hitro in enostavno jed, po vrhu vsega pa še nasitno. Krompir obložen s sirom lahko jeste samostojno ali pa ga pripravite kot prilogo. Izbiro sira, ki ga pri pripravi pečenega krompirčka uporabimo, prepuščamo seveda vam.



Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pečen krompir s sirom

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 6-8 približno enako velikih krompirjev
  • 5 JŽ olja (sončnično ali olivno)
  • sol, po okusu
  • črni poper, po okusu
  • mešanica provansalskih zelišč 
  • poljubne rezine sira razrezanih na kvadratke
  • 100 g sojinega jogurta (lahko tudi kisla smetana) - stvar okusa
  • 2 JŽ mlete čebule 

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte (na 200 °C).

2. Korak Krompir olupimo, malo posolimo in damo kuhati. Kuhamo le kratek čas saj se ne sme skuhati do konca. Tak krompir ocedimo, počakamo, da se malo ohladi, da ga lahko režemo.
3. Korak

Zarežemo vanj caa. 5 – 6 zarez in pazimo, da ne prerežemo dna krompirja. Prenesemo krompir na pekač (lahko je obložen s peki papirjem), nato pa enakomerno premažemo krompirje z oljem, ki smo mu dodali sol, poper in provansalska zelišča. Krompir pečemo približno 30 minut, dokler se rezine vsakega krompirja ne začnejo ločevati oz so pečene.

Ko je krompir lepo pečen in so rezine lepo ločene vzamemo krompir iz pečice. Med krompirjeve pečene rezine vstavimo rezinice poljubnega sira, nato krompir vrnemo v pečico in pečemo približno 10 minut, oz. dokler se sir stopi. Vsak krompir premažemo še z omako, ki smo jo pripravili s sojinim jogurtom (ali kislo smetano), ki smo mu dodali provansalska zelišča in mleto čebulo.

4. Korak

Krompirje lahko še malo zapečemo, ko smo jih premazali z omako.

5. Korak Postrežemo s poljubno solato in uživamo!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno