Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pasulj

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
pasulj

Zagotovo poznate rek: "Simpl kot pasulj!" In kot veste, je v pregovorih vedno nekaj resnice. Tokrat predstavljamo recept za precej simpl oziroma enostaven pasulj. Gre za eno od različic vojaškega pasulja iz belega fižola. Originalen vojaški recept se nahaja v knjižici "Recepture za pripremanje jela u Jugoslovenskoj narodnoj armadi". Knjižica in dekret o uporabi receptov sta tako zagotovila, da so vsi vojaki od Triglava do Vardarja jedli skoraj enako hrano.


Iz navedenih količin lahko pripravimo približno 3 litre pasulja.


*Po želji lahko v pasulj na koncu dodate še skuhano in na kolobarčke narezano klobaso ali kakšen drug kos dimljenega mesa.




Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pasulj

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • 520 g belega fižola
  • 40 g moke
  • 80 g korenja/narezan na kolobarje
  • 80 g čebule/nasekljane
  • 2 sušene paprike (cele, brez pecljev)
  • 50 g masti/ olja
  • 50 g mlete paprike
  • 0,4 g popra
  • 3-4 lovorovih listov
  • 4 g česna/lahko je mleti
  • 4 g petršilja/lahko je sušen
  • sol po okusu

Navodila za uporabo:

1. Korak

Najprej pripravimo vse sestavine. Korenje narežemo na kolobarje, čebulo in česen olupimo in nasekljamo.

2. Korak Prva skrivnost je, da mora fižol plavati v treh vodah. Fižol najprej eno do tri ure namakamo v dovolj vode (ali čez noč). Nato vodo odcedimo, fižol v novi vodi zavremo in kuhamo 10–15 minut, nato ga odcedimo. Fižol zalijemo z vrelo vodo, dodamo polovico nasekljane čebule in kuhamo. Po potrebi dolivamo toplo vodo.
3. Korak Na polovici masti (ali olja) prepražimo preostalo čebulo in korenje ter ju skupaj s suho papriko in lovorovim listom dodamo na pol kuhanemu fižolu.
4. Korak Ko je fižol že kuhan oziroma mehak, nato na preostali maščobi porumenite moko, ki ste ji dodamo česen in mleto papriko, ter s prežganjem zgostite fižol, ki je že zmehčan.
5. Korak Dodajte še poper, peteršilj ter sol in kuhajte še 15 minut.
6. Korak In zdaj pride na vrsto še druga skrivnost: fižola ne smemo mešati, vse dokler se ne zgosti. Preprosto kot pasulj, kajne?
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno