Ste vedeli, da lahko okusne domače paradižnike shranite tudi na tak način?
Pa dober tek!
Recept je prispevala Višnja
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Paradižnik v slanici s solnim cvetom
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
Št. sestavin:
4
Sestavine:
3 kg zdravih plodov paradižnika
1,5 l vode
30 g soli (solni cvet)
Navodila za uporabo:
1. Korak
Pripravimo lepe zdrave plodove paradižnika (češnjev paradižnik, pelati ali ostale sorte, vendar srednje velikosti ali manjše velikosti), jih operemo, nato prelijemo z vročo vodo in nato še s hladno. To naredimo zato, da paradižnik lažje in lepše olupimo.
2. Korak
Kozarce za paradižnik pred tem steriliziramo (v pečici pri 100 °C ali operemo kozarce v vroči vodi). V tako čiste in sterilizirane kozarce zlagamo paradižnik, katerega nato prelijemo z že pripravljeno vročo mešanico soli in vode.
3. Korak
Kozarce zapremo in jih damo v pečico, (100 °C) vsaj za pol ure, in jih nato pustimo kar v pečici, da se počasi ohladijo.
Pripravimo lepe zdrave plodove paradižnika (češnjev paradižnik, pelati ali ostale sorte, vendar srednje velikosti ali manjše velikosti), jih operemo, nato prelijemo z vročo vodo in nato še s hladno. To naredimo zato, da paradižnik lažje in lepše olupimo.
Kozarce za paradižnik pred tem steriliziramo (v pečici pri 100 °C ali operemo kozarce v vroči vodi). V tako čiste in sterilizirane kozarce zlagamo paradižnik, katerega nato prelijemo z že pripravljeno vročo mešanico soli in vode.
Kozarce zapremo in jih damo v pečico, (100 °C) vsaj za pol ure, in jih nato pustimo kar v pečici, da se počasi ohladijo.