Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Paella z morskimi sadeži in piščancem

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
okusno pristno paello lahko pripravite v svoji kuhinji s preprostimi sestavinami kot so riz zafran zelenjava piscanec in morski sadezi

Okusno, pristno paello lahko pripravite v svoji kuhinji s preprostimi sestavinami, kot so riž, žafran, zelenjava, piščanec in morski sadeži.

Okusno, pristno paello – najbolj priljubljeno špansko jed – lahko pripravimo v svoji kuhinji s preprostimi sestavinami, kot so riž, žafran, zelenjava, piščanec in morski sadeži.

Kaj sploh je paella?

Paella je klasična španska riževa jed, pripravljena z rižem, žafranom, zelenjavo, piščancem in morskimi sadeži, kuhana in postrežena v eni ponvi. Čeprav paella izvira iz Valencie, je priznana kot nacionalna hrana Španije in obstaja več različnih sort. Najpogostejše vrste paelle so piščančja paella, paella z morskimi sadeži ali mešana paella (kombinacija morskih sadežev, mesa in zelenjave). Zadnjo bomo pripravljali danes.

Ne glede na to, kakšno vrsto paelle pripravljamo, bo glavna sestavina vsem enaka, to je riž.

Ker je paella jed, ki v originalu izhaja iz Španije, je v njej seveda najpogosteje uporabljen španski riž. Gre za kratkozrnati riž, ki absorbira največ vode. Ker španskega riža ni tako enostavno dobiti, ga lahko nadomestimo s srednjezrnatim rižem. 

Pred uporabo riža ne operemo, saj želimo obdržati zunanjo plast škroba.
Prav tako je pomembno, da med kuhanjem riža ne mešamo preveč, saj bomo dobili kašasto strukturo.

Če ste med tistimi, ki jim morska hrana ni všeč, lahko morske sestavine med pripravo paelle enostavno izpustite in jih nadomestite z več piščanca in več zelenjave.

Če pa ste med tistimi, ki se nad morsko hrano navdušujejo pa lahko uporabite katerokoli kombinacijo vaših najljubših morskih sadežev, vključno s školjkami, pokrovačami in sesekljanimi koščki rib.
Če se odločite za uporabo zamrznjenih morskih sadežev, jih pred uporabo obvezno čez noč odtajajte v hladilniku.

Priprava je hitra in enostavna, saj se paella pripravlja le v eni posodi.

 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Paella z morskimi sadeži in piščancem

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • 60 ml ekstra deviškega oljčnega olja (3 žlice)
  • 1 čebula, narezana na kocke
  • 1 paprika, narezana na kocke
  • 4 stroki česna
  • 3 na drobno narezani paradižniki
  • 1 lovorjev list
  • 1 čajna žlička paprike
  • 1 ščepec žafranike
  • 60 ml belega vina
  • 4 piščančja bedra brez kosti in kože, narezana na kose
  • 5 g narezanega peteršilja
  • 400 g srednjezrnatega riža
  • 1 l piščančje juhe
  • 100 g skodelice zamrznjenega graha
  • 12 olupljenih kozic, z repom
  • 10-12 pravilno očiščenih školjk
  • 200 g kalamarov
  • sol in poper
  • limone (dekoracija)
  • BAM mešanica za hobotnico in rakce (po okusu)

Navodila za uporabo:

1. Korak

V ponev dodamo olivno olje. Dodamo čebulo, papriko in česen, ter kuhamo, dokler čebula ne postane zlato-rjave barve.

2. Korak

Dodamo sesekljan paradižnik, lovorjev list, papriko, žafraniko, BAM mešanico za hobotnico in rake, sol in poper. Premešamo in kuhamo 5 minut. Dodamo belo vino in kuhamo še 10 minut. Pokusimo in po potrebi dodamo še več soli.

3. Korak

V lonec dodamo koščke piščanca, 2 žlici sesekljanega peteršilja in riž. Kuhamo približno eno minuto, nato dodamo še morske sadeže.

4. Korak Počasi dodamo še juho in kuhamo toliko časa, da tekočina izpari.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno