Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Osvežilna ovsena kaša z jabolki in cimetom

 • (1)
 • Čas priprave: 20 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 5
osvezilna ovsena kasa z jabolki in cimetom

Ovseni kosmiči so klasičen jutranji obrok. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin so enkraten zajtrk, saj telo vlaknin ne prebavi prehitro in zato ostanemo dlje časa siti. Če temu dodamo še nekaj svežega sadja, potem je pred nami izvrstno gorivo polno vitaminov, mineralov, vlaknin in ogljikovih hidratov; če dodamo še nekaj semenk in oreščkov, s tem dodamo tudi beljakovine. Najlepše pri tem je, da k ovsenim kosmičem lahko dodamo karkoli – od sadja, do oreščkov in semenk, sladkih namazov in masla iz oreščkov (arašidovo ali mandljevo maslo ipd.) Ena najbolj klasičnih kombinacij sta jabolko in cimet.

Če se poslužite okusnega zajtrka, bo tudi vključevanje jutranjega obroka v vaš vsakdan lažje. Ovsena kaša pa ni le super zajtrk, ampak je lahko tudi hranilna malica. Hitro je narejena in tako jo lahko brez težav v plastični ali stekleni posodici nesete s seboj v službo ali kamorkoli drugam. Sledeči recept je sicer bolj poletna varianta, a je čisto učinkovita tudi pozimi.

Količina zadostuje za dve porciji.Po želji dodamo še ostale dodatke, sicer pa je zajtrk pripravljen!


Nasveti za pripravo:
Ovseni kosmiči: mehki ovseni kosmiči (rahlo mleti) so veliko hitreje omehčani in napihnjeni, kot celi kosmiči. V primeru, da uporabljate navadne kosmiče, je celo bolje, če jih namočite čez noč, tako da so zjutraj mehki in pripravljeni za vas. Mehki ovseni kosmiči potrebujejo le nekaj minut, sicer pa lahko tudi te namočite čez noč.


Ostali dodatki: k jabolku in cimetu se izjemno podajo orehi. Jedrca na grobo nasekljajte in jih posujte preko kosmičev in jabolka. Super delujejo tudi chia semena, sončnična ali lanena semena, mandlji, rozine, mandljevo maslo ali kokos. Dajte svoji domišljiji prosto pot in najdite kombinacijo, ki vam najbolj ustreza.


Poletna edicija: poleti prija nekaj hladnega, zato je fino, če kosmiče zalijete s hladnim mlekom in skodelico za 5 minut (med pripravo jabolka) postavite v hladilnik. Tudi jabolko lahko pred tem hranite v hladilniku. Tako obrok ne bo le hranilen in okusen, ampak tudi osvežilen, kar mu bo ustvarilo samo še dodatno vrednost. Za še večjo osvežitev lahko uporabite tudi jogurt (meni najljubši je kokosov) – toliko, kolikor žlic kosmičev, toliko žlic jogurta.Recept je prispevala Vita.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Osvežilna ovsena kaša z jabolki in cimetom

 • Čas priprave: 20 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 5

Sestavine:

 • 8 žlic ovsenih kosmičev*
 • 200 ml rastlinskega mleka
 • 1 večje jabolko
 • 1 žlička cimeta
 • Po želji še ostali dodatki**

Navodila za uporabo:

1. Korak Vzamemo dve skodelici in v vsako damo 4 žlice ovsenih kosmičev. Vsako porcijo zalijemo s 100 ml rastlinskega mleka. Postavimo ju na stran in pustimo, da se kosmiči rahlo napihnejo. 
2. Korak Medtem umijemo jabolko in ga naribamo. Če nas olupek ne moti, ga ni potrebno lupiti, sicer pa lahko sadež olupimo. Naribanemu jabolku dodamo cimet in dobro premešamo. 
3. Korak Polovico jabolčne mešanice položimo v eno skodelico in polovico v drugo. 
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno