Sestavine:
Sestavine za ovseno kašo z jabolki in cimetom*:
- 8 žlic ovsenih kosmičev*
- 200 ml rastlinskega mleka
- 1 večje jabolko
- 1 žlička cimeta
- Po želji še ostali dodatki**
Ovseni kosmiči so klasičen jutranji obrok. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin so enkraten zajtrk, saj telo vlaknin ne prebavi prehitro in zato ostanemo dlje časa siti. Če temu dodamo še nekaj svežega sadja, potem je pred nami izvrstno gorivo polno vitaminov, mineralov, vlaknin in ogljikovih hidratov; če dodamo še nekaj semenk in oreščkov, s tem dodamo tudi beljakovine. Najlepše pri tem je, da k ovsenim kosmičem lahko dodamo karkoli – od sadja, do oreščkov in semenk, sladkih namazov in masla iz oreščkov (arašidovo ali mandljevo maslo ipd.) Ena najbolj klasičnih kombinacij sta jabolko in cimet.
Če se poslužite okusnega zajtrka, bo tudi vključevanje jutranjega obroka v vaš vsakdan lažje. Ovsena kaša pa ni le super zajtrk, ampak je lahko tudi hranilna malica. Hitro je narejena in tako jo lahko brez težav v plastični ali stekleni posodici nesete s seboj v službo ali kamorkoli drugam. Sledeči recept je sicer bolj poletna varianta, a je čisto učinkovita tudi pozimi.
Količina zadostuje za dve porciji.