Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Obrnjena pita

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 9
obrnjena pita

Obrnjena pita je zanimivo pecivo, saj je pečenemu testu ali biskvitu že dodan tudi preliv. Kako je to mogoče? Sledite receptu in vse boste izvedeli.


Nasvet:
Originalno je izraz pita, namenjen sladicam, kjer je uporabljeno krhko testo. Naša obrnjena pita je hitrejša in bolj enostavna za pripravo, kot če bi se lotili priprave krhkega testa

Mi smo uporabili pol vrečke pecilnega praška, zato je naša pita nižja.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Obrnjena pita

  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • Pekač 20 X 30 centimetrov
  • Večji servirni krožnik
  • Ponev za pripravo karamele
  • Nož
  • Posodo za mešanje biskvitne mase
  • Mešalnik ali kuhalnico
  • 100 g sladkorja
  • Pol centimetra debela rezina masla
  • 4 jabolka (eno jabolko smo zamenjali z pestjo borovnic)

Navodila za uporabo:

1. Korak 100 g sladkorja najprej karamelizirajte na maslu. To pomeni, da segrejete ponev in stopite maslo. Dodate mu sladkor in mešate.
2. Korak Če se le da, se ne oddaljujte preveč od štedilnika, da se vam sladkor ne zažge.
3. Korak Temperatura naj bo srednja. Čim večkrat premešajte. Na začetku manj, ko pa postaja zmes rjavkasta, pa mešajte kar nepretrgoma. Dobili boste gladko zmes brez grudic- karamelo.
4. Korak Prelijte jo takoj v pekač. Preko zložite na drobne kocke narezana jabolka in nekaj borovnic.
5. Korak Pekač položite v pečico na 200 stopinj Celzija in pecite 15 minut, da se jabolka omehčajo.
6. Korak Vmes zmešajte maso za biskvit. Rumenjake zmešajte s sladkorjem in oljem, dodajte jogurt in na koncu še moko z vmešanim pecilnim praškom in začimbno mešanico.
7. Korak Posebej zmešajte beljake in sneg dodajte masi.
8. Korak Maso prelijte čez dušena jabolka in pecite še 35 minut na 200 stopinj Celzija.
9. Korak Pečeno pecivo pustite v pekaču 5 minut, nato pa ga previdno obrnite na servirni krožnik, da bo sadje na vrhu.
10. Korak Ohladite in po želji postrezite s kepico stepene sladke smetane.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno