Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Obogaten zdrob iz pečice

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
obogaten zdrob iz pecice

Pšenični zdrob radi uporabljamo, da si pripravimo okusno jed imenovano "mlečni gres". Radi ga tudi uporabimo za pripravo zdrobovega narastka, z njim naredimo zdrobove žličnike - vsestransko je uporaben! Danes ga bomo pripravili kot prilogo, pečenega v pečici.



Saj vem, da veš:
Enako lahko naredimo s koruznim zdrobom. S tem dobimo obogateno polento iz pečice. Z dodajanjem soli ob kuhanju zdroba bodite previdni. Slan bo že parmezan in tudi zelenjavna osnova.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Obogaten zdrob iz pečice

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • štedilnik
  • pečico
  • ponev
  • pekač
  • kuhalnico
  • žlico
  • 3 skodelice mleka
  • 1 skodelico pšeničnega zdroba
  • 4 žlice masla
  • 50 g ribanega parmezana
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička zelenjavne osnove
  • sol po potrebi
  • peteršilj
  • piment
  • česen
  • drobnjak
  • pest ribanega parmezana za posip

Navodila za uporabo:

1. Korak Zavrimo mleko, mu dodajmo zelenjavno osnovo in ob neprestanem mešanju tudi pšenični zdrob. Ko se zdrob zgosti, ga odstavimo z vira toplote in vmešajmo polovico masla, začimbe in parmezan. 
2. Korak Ko se zmes nekoliko ohladi vmešamo še razžvrkljano jajce. 
3. Korak Dobro premešamo in zdrobov pripravek stresemo na peki papir. Iz pripravka oblikujemo 1,5 centimetra debel kvadrat. Pustimo da se ohladi.
4. Korak Ohlajen zdrob narežemo na manjše kose in jih preložimo na pekač pokrit s peki papirjem. 
5. Korak Razpustimo drugo polovico masla in z njim pokapamo kose zdroba in jih potresemo s parmezanom. 
6. Korak Pekač damo v ogreto pečico na 200 stopinj Celzija. Pečemo 15 minut, oziroma toliko, da se sir rahlo zapeče.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno