Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Najboljši dišeči in mehki medenjaki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16
najboljsi diseci in mehki medenjaki

Bližajo se prazniki, z njimi pa peka piškotov. Eni bolj znanih prazničnih piškotov so seveda dišeči medenjaki. Pa veste, kaj je pri njih najboljše? Da s "čakanjem v škatli" postajajo vse boljši! :) Da se boste lahko doma sladkali še vi, smo vam pripravili recept za najokusnejše medenjake. ;)



Pri pripravi medenjakov lahko uporabimo tudi MEŠANICO ZAČIMB ZA MEDENJAKE.:)



Pa dober tek!

Ekipa Začimbe.si
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 50 dag moke
  • 3 jajca
  • 20 dag medu
  • 10 dag masla
  • 20 dag sladkorja
  • 1,5 zravnane žličke sode bikarbone
  • cejlonski cimet v prahu
  • klinčki v prahu
  • kardamom v prahu
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Na pekač položimo peki papir.
2
Maslo stopimo in ga pustimo, da se ohladi.
3
Med nad ognjem počasi segrevamo, da postane tekoč. Paziti moramo, da ne zavre!
4
Jajca zmešamo z ohlajenim maslom, nato dodamo še med. Paziti moramo, da med ni prevroč.
5
Vse skupaj zmešamo.
6
V veliki skledi zmešamo moko, sodo bikarbono, sladkor in začimbe.
7
V sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo prej pripravljeno tekočo mešanico.
8
Vgnetemo testo. Če je preveč lejpljivo, dodajamo moko.
9
Testo pokrijemo s folijo in ga za približno 1,5 ure postavimo v hladilnik, da se strdi. Če imamo več časa, lahko testo vmesimo že zvečer in ga čez noč pustimo v hladilniku.
10
Nato testo razdelimo na manjše dele.
11
Vsakega zvaljamo v svaljek, debel približno 2 – 3 centimetre.
12
Svaljke narežemo na koščke poljubne velikosti. Sama imam raje manjše medenjake.
13
Koščke v rokah zvaljamo v kroglice, ki jih nato polagamo na pekač.
14
Na vsako kroglico damo orehovo jedrce in ga v piškot rahlo potistnemo.
15
Tako pripravljene piškote pečemo na 180 ⁰C, približno 12 minut. Važno je, da postanejo lepe zlate barve.
16
Preložimo jih na pladenj in pustimo počivati.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno