Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Najboljši dišeči in mehki medenjaki

  • (1)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
najboljsi diseci in mehki medenjaki

Bližajo se prazniki, z njimi pa peka piškotov. Eni bolj znanih prazničnih piškotov so seveda dišeči medenjaki. Pa veste, kaj je pri njih najboljše? Da s "čakanjem v škatli" postajajo vse boljši! :) Da se boste lahko doma sladkali še vi, smo vam pripravili recept za najokusnejše medenjake. ;)



Pri pripravi medenjakov lahko uporabimo tudi MEŠANICO ZAČIMB ZA MEDENJAKE.:)



Pa dober tek!

Ekipa Začimbe.si
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Najboljši dišeči in mehki medenjaki

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 50 dag moke
  • 3 jajca
  • 20 dag medu
  • 10 dag masla
  • 20 dag sladkorja
  • 1,5 zravnane žličke sode bikarbone
  • cejlonski cimet v prahu
  • klinčki v prahu
  • kardamom v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak Na pekač položimo peki papir.
2. Korak Maslo stopimo in ga pustimo, da se ohladi.
3. Korak

Med nad ognjem počasi segrevamo, da postane tekoč. Paziti moramo, da ne zavre!

4. Korak Jajca zmešamo z ohlajenim maslom, nato dodamo še med. Paziti moramo, da med ni prevroč.
5. Korak

Vse skupaj zmešamo.

6. Korak V veliki skledi zmešamo moko, sodo bikarbono, sladkor in začimbe.
7. Korak V sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo prej pripravljeno tekočo mešanico.
8. Korak Vgnetemo testo. Če je preveč lejpljivo, dodajamo moko.
9. Korak Testo pokrijemo s folijo in ga za približno 1,5 ure postavimo v hladilnik, da se strdi. Če imamo več časa, lahko testo vmesimo že zvečer in ga čez noč pustimo v hladilniku.
10. Korak Nato testo razdelimo na manjše dele.
11. Korak Vsakega zvaljamo v svaljek, debel približno 2 – 3 centimetre.
12. Korak Svaljke narežemo na koščke poljubne velikosti. Sama imam raje manjše medenjake.
13. Korak Koščke v rokah zvaljamo v kroglice, ki jih nato polagamo na pekač.
14. Korak Na vsako kroglico damo orehovo jedrce in ga v piškot rahlo potistnemo.
15. Korak Tako pripravljene piškote pečemo na 180 ⁰C, približno 12 minut. Važno je, da postanejo lepe zlate barve.
16. Korak Preložimo jih na pladenj in pustimo počivati.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno