Mleto meso z rižem
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
12
|
|
Tokrat bomo mleto meso z rižem pripravili na malo drugačen način. ‘Korejske sklede’ z mleto govedino in rižem so tako neverjetno enostavne za pripravo in bodo postale tvoj priljubljen obrok!
Priprava je enostavna z minimalnimi sestavinami. Ta obrok bo postal tvoj novi najboljši prijatelj.
Za pripravo mletega mesa z rižem potrebuješ le nekaj minut in hkrati zaradi drugih sestavin ponudi korejski okus kot so kombinacija rjavega sladkorja, sojine omake, sezamovega olja in ingverja.
Ta obrok ti bo zagotovo všeč prav tako kot je všeč nam!
Je zelo okusen, če pa mu dodaš še riž, v skledo dodaš še nekaj zelenjave pa dobro zaokrožen obrok.
Potresi ga še z nekaj sezamovimi semeni in sveže sesekljano zeleno čebulo in tako dobiš najlažji obrok, ki ga lahko pripraviš kadarkoli!
Če slučajno ne maraš okusa mletega mesa, lahko korejsko skledo pripraviš tudi s piščancem.
Da pa bo mleto meso z rižem še bolj okusno pa mu lahko dodaš še Azijsko mešanico petih začimb. Mešanica je sestavljena iz (ne boste verjeli) – petih začimb, ki so odmerjene v določenem razmerju. Te začimbe so: kitajski cimet, ki ga poznamo tudi pod imenom cassia/kasija cimet, klinčki, semena komarčka, zvezdasti janež in črni poper.