Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Mesne kroglice v omaki

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
mesne kroglice v omaki

Imate na jedilniku govedino, pa ne veste kako bi jo začinili? Beef Brisket začimbna mešanica je pravi odgovor za vas! Danes jo bomo uporabili pri pripravi mesnih kroglic iz mlete govedine v omaki. Začimbna mešanica Beef Brisket je ocenjena kot rahlo pikantna (1/6), zato bodite previdni tisti, ki nimate radi preveč začinjene hrane. 


Začimbna mešanica BBQ: Beef Brisket vsebuje naslednje začimbe: dimljena paprika, čili, rjavi sladkor, kumina, črni poper, gorčična semena, semena koriandra, timijan, lovor, česen, mehiški origano



Omaka z mesnimi kroglicami se izvrstno poda k polenti, ki jo skuhate skupaj s koščkom masla in sušeno jušno zelenjavo. Omako lahko postrežete tudi z rižem, testeninami, rezino domačega kruha ali drugimi podobnimi prilogami.


Če imate radi pikantno hrano, lahko dodate več začimbne mešanice BBQ: Beef Brisket, če pa se z njo šele spoznavate, jo dodajajte po malem.  



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Mesne kroglice v omaki

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • štedilnik
  • ponev
  • posodo za mešanje mesne mase
  • lupilnik
  • nož
  • desko
  • kuhalnico
  • 1 čebula
  • 1/2 kg mlete govedine
  • 3 šampinjoni (klobuki)
  • 1 korenje
  • BBQ: Beef Brisket začimbna mešanica (ščepec)
  • mleti česen (1 čajna žlička)
  • drobnjak (1 žlica)
  • sol
  • žlica drobtin
  • 400 ml paradižnikove mezge
  • 1 dcl vode
  • olje za pečenje
  • ščep sladkorja (po želji)

Navodila za uporabo:

1. Korak Šampinjone očistimo s suho papirnato brisačo. Ne splakujemo jih, saj se tako preveč napijejo vode.
2. Korak Čebulo olupimo in skupaj s šampinjoni narežemo na majhne kockice premera par milimetrov, da jih bomo kasneje brez problema vmešali v mleto meso.
3. Korak Na ponev damo maščobo za pečenje in dodamo narezano čebulo in šampinjone. Popražimo toliko, da se izloči tekočina in le-ta tudi povre. 
4. Korak Popražene gobice na čebuli nato ohladimo in primešamo mletemu govejemu mesu. Mesu dodamo tudi vse ostane začimbe, korenje in drobtine.
5. Korak S kuhalnico dobro premešamo vse sestavine. Ne mešamo z dlanmi, da mesna masa ne bo preveč zbita. Kroglice bodo posledično bolj rahle.
6. Korak Premešano maso oblikujemo v kroglice, velikosti oreha. Na ponev ponovno vlijemo olje /maščobo za pečenje in popečemo kroglice z vseh strani. 
7. Korak Popečene mesne kroglice zalijemo s paradižnikovo mezgo in vodo. Posolimo in dodamo še ščep začimbne mešanice Beef Brisket.
8. Korak Omaka naj vre toliko časa, da se voda pokuha in se omaka zgosti. Za bolj žameten pridih omake, lahko dodate še ščep sladkorja. 
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno