1
Najprej olupimo in na drobno sesekljamo česen ter čebulo.
2
V večjo posodo stresemo mleto meso, zraven dodamo vbiti jajci, sesekljan česen in čebulo ter začimbe: sladko rdečo papriko, poper, sol in kurkumo – pri slednji ne »šaparamo«!
3
Zraven dodamo še malo drobtin in pomešamo. V kolikor masa še ni čisto kompaktna, dodamo še več drobtin, pomešamo. Vsekakor priporočamo, da drobtine dodajamo malo po malo. Postopek ponavljamo toliko časa, dokler masa ni dokaj kompaktna oziroma nelepljiva.
4
Ko je masa nared, z rokami oblikujemo majhne, enako velike kroglice.
5
Vmes se lotimo priprave omake.V globoki ponvi segrejemo olje, dodamo nasekljano čebulo. Med praženjem večkrat pomešamo, proti koncu dodamo še nasekljan česen.
6
Dodamo na kolobarčke narezan korenček, nasekljano papriko in paradižnikove koščke. Na hitro popražimo, nato zalijemo s paradižnikovo mezgo.
7
Dodamo še začimbe (origano, lovor, sol).
8
Na nizkem ognju pustimo, da se omaka kuha (da malo brbota). Vmes lahko dolivamo še malo vode.
9
Vmes, ko se omaka kuha, popečemo mesne kroglice. To storimo tako, da v globoki ponvi segrejemo olje. Ko je segreto, vanjo postavimo mesne kroglice.
10
Na vsaki strani jih pečemo približno 3 minute oziroma toliko časa, da se naredi skorjica.
11
Ko so vse kroglice popečene, jih prenesemo v paradižnikovo omako.
12
V paradižnikovi omaki kuhamo še slabe pol ure.
13
Ugasnemo vir toplote in pustimo, da omaka kakšnih 10 minut počiva.
14
Mesne kroglice serviramo skupaj z pire krompirjem.