Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Mesna lazanja z bučko

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 30
mesna lazanja z bucko

Lazanja je italijanska specialiteta, ki mora biti sočna in bogata, da zadovolji naše brbončice. Osnovni različici iz mesne omake, testa in bešamela, za piko na i, lahko dodate še malo zelenjave - recimo korenje ali bučke.



Še malo informacij
Parmezan v receptu se lahko zamenja s katerim koli drugim ribanim sirom, po želji.


Lazanjo lahko pečete brez folije, a je večja verjetnost, da bo vrhnji sloj izsušen.


Lazanja je jed, pri kateri smo lahko kreativni. Lahko jo polnimo z mesnim nadevom, lahko s špinačo, z zelenjavo ali pa tudi s sadjem. Poglejte si tudi naš recept za sadno lazanjo.  


Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Mesna lazanja z bučko

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 30

Sestavine:

  • tehtnico
  • pečico
  • pekač (30 X 20)
  • štedilnik
  • višjo ponev za mesno omako
  • nižjo ponev za bučke
  • kuhalnico
  • špilo ali pletilko za prebadanje lazanje
  • metlica za mešanje bešamel omake
  • posodo za kuhanje bešamela
  • nož
  • desko
  • žlico
  • pripomoček za ribanje parmezana
  • aluminijasto folijo
  • 1 veliko čebulo
  • mleti česen
  • mleti poper
  • sol
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 500 ml paradižnikove mezge (sobne temperature)
  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 5 dl hladnega mleka
  • 1 jajce
  • sol
  • muškatni orešček
  • 16 lističev za lazanjo ( štiri slojno)
  • parmezan
  • 1 bučko

Navodila za uporabo:

1. Korak Olupite in nasekljajte čebulo na drobne koščke. Dodajte ji česen in poper ter jo popražite na olju.
2. Korak Dodajte ji meso in ga dobro premešajte, da se razpustijo večje grude.
3. Korak Rahlo popraženemu mesu prilijte paradižnikovo mezgo sobne temperature. Posolite in kuhajte približno pol ure. 
4. Korak Operite bučko in jo narežite na tenke kolobarje. Na hitro jo popražite na olju in jo posolite.
5. Korak Ko je omaka skoraj kuhana, začnite z bešamelom: Na vroči ponvi razpustite maslo in mu dodajte moko. Neprestano jo mešajte, da se ne skepi, dokler se rahlo ne obarva. Počasi prilijte hladno mleko ob neprestanem mešanju z metlico. Posolite, dodajte muškatni orešček in mešajte dokler se bešamel ne zgosti. 
6. Korak Zgoščenemu bešamelu na hitro vmešajte še razžvrkljano jajce.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno