Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Maroški metin čaj

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11
maroski metin caj

Maroški metin čaj je zagotovo eden od  zelo prepoznavnih simbolov Maroka,  ki ga turisti vsekakor ne morejo zgrešiti. Ta čaj je Maročanom tako pomemben, kot Britancem earl gray. Pripravljajo ga ob vseh delih dneva in strežejo ob vsej hrani – tako sladki kot tudi slani, zato bi lahko rekli, da je v Maroku vsaka ura prava za pitje čaja. 


Ker meta v poletnih mesecih zelo dobro uspeva tudi pri nas, z vami delimo recept za tradicionalni metin čaj. Kdor ga je že poskusil ve, da gre za zelo sladek, a kljub temu zelo osvežilen napitek.


Recept za približno 400 ml čaja.


Za pripravo čaja potrebujemo tudi čajnik, ki ga lahko brez skrbi segrevamo nad virom toplote.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 8 metinih vejic
  • 1 zvrhano žličko zelenega čaja (gunpowder tea)
  • 500 ml vrele vode
  • 3 jedilne žlice sladkorja
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Zavremo vodo.
2
V čajnik stresemo zeleni čaj. Prelijemo s približno 1 decilitrom zelo vroče vode. Pustimo počivati kakšno minuto. Maročani nastali tekočini pravijo »esenca čaja«. Esenco nato prelijemo v skodelico.
3
V čajnik nalijemo še skodelico čaja. S krožnimi gibi rahlo vrtimo čajnik, da se vsebina v njem dobro premeša. Tekočino zopet zlijemo v drug kozarček. Opazili boste, da je tokratna tekočina temnejše barve, kot pa prva. Te tekočine pri nadaljnjem postopku ne bomo uporabili.
4
V čajnik zlijemo prvo skodelico čaja – esenco. Zalijemo s preostankom vode. Čajnik nato postavimo na vir toplote (srednja temperatura) in počakamo, da voda v njem počasi (!) zavre.
5
Ko zavre, čajnik odstavimo z ognja. Dodamo 7 vejic zveže mete in sladkor. Tradicionalni maroški čaj je ZELO sladek …
6
Z veliko žlico vsebino nekaj časa mešamo.
7
V steklene kozarčke (brez držala) natrgamo preostale metine liste in dolijemo čaj.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno