1
Razvlečemo listnato testo.
2
Z nožem izrežemo kvadrate. Sama sem iz enega paketka izrezala šest kvadratkov. Z velikostmi se seveda lahko poigramo. :) Iz malih pravokotnih ostankov sem naredila male marmeladne rolice.
3
Centimeter od roba vsakega kvadratka, z nožem zarežemo “kote”. Paziti moramo, da vmes pustimo dovolj prostora, saj se drugače zareze združijo in učinek ni tako lep. Za lažje razumevanje si oglejte priloženo fotografijo.
4
Ko imamo narejene zareze, sredino kvadrata namažemo s poljubnim namazom. Sama sem tokrat izbrala marmelado.
5
Na vrsti je “zlaganje”. Čeprav morda zgleda težko – ni. S prsti primemo točko v kvadratu, kjer se stikata obe stranici (kot) in jo povlečemo proti sredini. Na sredini jo s prstom močno pritisnimo. To ponovimo še na treh drugih straneh. Paziti moramo, da na koncu na sredini testo res dobro pritisnemo, saj se testo med peko napihne, in – v primeru, da ni dovolj “poteptano” – razpre. Primer tega je zgornji desni žepek. :)
6
Ko pripravimo vse žepke, jih prenesemo na pladenj, na katerega smo prej položili še peki papir.
7
Žepke premažemo z jajcem.
8
Pečico segrejemo na 190 ºC.Pečemo, dokler testo ne dobi lepe zlate skorjice.