Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Marmeladni žepki

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5
marmeladni zepki

Marmeladni žepki so še ena hitra in enostavna sladica, ki si jo lahko privoščimo za sladek zajtrk ali pa jih pripravimo za goste, ki se najavijo v zadnjem trenutku. Za pripravo ne potrebujemo veliko časa, niti veliko sestavin, rezultat pa je prav prikupna sladica. Po želji lahko žepek nadevamo tudi s kakšnim drugim nadevom npr. čokoladnim namazom.



Pa dober tek.

Ekipa Začimbe.si
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Marmeladni žepki

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5

Sestavine:

  • listnato testo (“puff pastry") – paket ali dva, odvisno koliko žepkov želimo pripravit. Meni je iz enega kosa naredila osem žepkov.
  • poljubna marmelada - sama sem polovico žepkov nadevala s slivovo marmelado, polovico pa z drnulovo marmelado
  • jajce za premaz

Navodila za uporabo:

1. Korak

Razvlečemo listnato testo.

2. Korak

Z nožem izrežemo kvadrate. Sama sem iz enega paketka izrezala šest kvadratkov. Z velikostmi se seveda lahko poigramo. :)

Iz malih pravokotnih ostankov sem naredila male marmeladne rolice.

3. Korak Centimeter od roba vsakega kvadratka, z nožem zarežemo “kote”. Paziti moramo, da vmes pustimo dovolj prostora, saj se drugače zareze združijo in učinek ni tako lep. Za lažje razumevanje si oglejte priloženo fotografijo.
4. Korak Ko imamo narejene zareze, sredino kvadrata namažemo s poljubnim namazom. Sama sem tokrat izbrala marmelado.
5. Korak Na vrsti je “zlaganje”. Čeprav morda zgleda težko – ni. S prsti primemo točko v kvadratu, kjer se stikata obe stranici (kot) in jo povlečemo proti sredini. Na sredini jo s prstom močno pritisnimo. To ponovimo še na treh drugih straneh. Paziti moramo, da na koncu na sredini testo res dobro pritisnemo, saj se testo med peko napihne, in – v primeru, da ni dovolj “poteptano” – razpre. Primer tega je zgornji desni žepek. :)
6. Korak Ko pripravimo vse žepke, jih prenesemo na pladenj, na katerega smo prej položili še peki papir.
7. Korak

Žepke premažemo z jajcem.

8. Korak Pečico segrejemo na 190 ºC.Pečemo, dokler testo ne dobi lepe zlate skorjice.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno