
Sestavine:
- plastično posodo s pokrovom
- manjšo posodico
- čajno žličko
- desko
- nož
- drobilec za česen
- metica
- ožemalnik
- 1 deciliter olivnega olja
- 6 strokov česna ali BAM česen v prahu
- 1 čajno žličko gorčice
- 1 čajna žlička dimljene sladke paprike
- četrtino čajne žličke čilija ali kajenskega popra (po želji)
- sok polovice limone
- 1 čajna žlička kečapa
- sol
- poper
Navodila za uporabo:
1
V posodico nalijemo 1 deciliter olivnega olja in mu primešamo gorčico ter kečap.
2
Ožamemo polovico limone z ožemalnikom in ga dodamo k olju, gorčici in kečapu. Vse skupaj dobro premešamo z metlico, da nastane enotna mešanica.
3
Nato olupimo šest strokov česna in ga z drobilcem za česen zdrobimo v posodico z mešanico. Dodamo še eno čajno žličko dimljene sladke paprike, ki bo dala mesu poleg okusa po papriki še dimljen okus. Če si želite, da je marinada malce bolj pikantna, pa ji dodajte tudi četrtino čajne žličke čilija v prahu ali kajenskega popra. Na koncu še dodamo sol in poper po okusu.
4
Vse skupaj dobro premešamo in marinada je pripravljena za uporabo.