Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Marinada za vratovino na žaru

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17
marinada za vratovino na zaru

Sezona žara je še vedno v polnem razmahu, zato vam danes predstavljamo recept za božansko marinado za vratovino na žaru, zaradi katere boste zablesteli kot najboljši žar mojster daleč naokoli. 

*za 1 kg mesa



Svetujemo, da marinado pred uporabo pustite stati v hladilniku vsaj eno uro, da se vsi okusi dobro povežejo.



Za pripravo vratovine na žaru z marinado priporočamo, da vratovino narežete na en centimeter debele kose in vsak kos potopite v marinado. Kose vratovine nato zložite v plastično posodo s pokrovom in nanje polijete še odvečno marinado. Posodo nepredušno zaprete in pustite stati v hladilniku vsaj 24 ur, da se okusi dobro povežejo skupaj. Kar na koncu ostane je še, da prečudovite kose vratovine spečete na žaru. Zraven pa vam priporočamo, da ponudite svežo zelenjavo, pečen krompir in osvežujočo jogurtovo omako, ki bo celotno jed osvežila.  


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Marinada za vratovino na žaru

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • plastično posodo s pokrovom
  • manjšo posodico
  • čajno žličko
  • desko
  • nož
  • drobilec za česen
  • metica
  • ožemalnik
  • 1 deciliter olivnega olja
  • 6 strokov česna ali BAM česen v prahu
  • 1 čajno žličko gorčice
  • 1 čajna žlička dimljene sladke paprike
  • četrtino čajne žličke čilija ali kajenskega popra (po želji)
  • sok polovice limone
  • 1 čajna žlička kečapa
  • sol
  • poper

Navodila za uporabo:

1. Korak V posodico nalijemo 1 deciliter olivnega olja in mu primešamo gorčico ter kečap.
2. Korak Ožamemo polovico limone z ožemalnikom in ga dodamo k olju, gorčici in kečapu. Vse skupaj dobro premešamo z metlico, da nastane enotna mešanica.
3. Korak Nato olupimo šest strokov česna in ga z drobilcem za česen zdrobimo v posodico z mešanico. Dodamo še eno čajno žličko dimljene sladke paprike, ki bo dala mesu poleg okusa po papriki še dimljen okus. Če si želite, da je marinada malce bolj pikantna, pa ji dodajte tudi četrtino čajne žličke čilija v prahu ali kajenskega popra. Na koncu še dodamo sol in poper po okusu.
4. Korak Vse skupaj dobro premešamo in marinada je pripravljena za uporabo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,88 €
Skupaj:
8,80 €7,92 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno