Marinada za vratovino na žaru
Čas priprave:
20 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
17
|
|
Sezona žara je še vedno v polnem razmahu, zato vam danes predstavljamo recept za božansko marinado za vratovino na žaru, zaradi katere boste zablesteli kot najboljši žar mojster daleč naokoli.
*za 1 kg mesa
Svetujemo, da marinado pred uporabo pustite stati v hladilniku vsaj eno uro, da se vsi okusi dobro povežejo.
Za pripravo vratovine na žaru z marinado priporočamo, da vratovino narežete na en centimeter debele kose in vsak kos potopite v marinado. Kose vratovine nato zložite v plastično posodo s pokrovom in nanje polijete še odvečno marinado. Posodo nepredušno zaprete in pustite stati v hladilniku vsaj 24 ur, da se okusi dobro povežejo skupaj. Kar na koncu ostane je še, da prečudovite kose vratovine spečete na žaru. Zraven pa vam priporočamo, da ponudite svežo zelenjavo, pečen krompir in osvežujočo jogurtovo omako, ki bo celotno jed osvežila.
Recept je prispevala Vesna.
Pa dober tek! :)