Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Korenčkova juha

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 23
korenckova juha

Kremna korenčkova juha je super način, da korenček malo drugače (u)porabimo. Naj navedem šest razlogov, zakaj jo pripraviti:

1) korenček je zdrav,

2) recept je zelo enostaven,

3) juha je precej hitro pripravljena,

4) zanjo ne potrebujemo veliko sestavin,

5) vse sestavine so precej poceni - in še zadnji razlog -

6) topla juhica se zelo prileže ob mrzlih jesenskih ali pa zimskih dnevih.


V takih časih kosilo pač mora imeti predjed, ki malo bolj pogreje, kajne? ;)




Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • približno 1,5 litra vode
  • 4 srednje velika korenja
  • žlica ali dve masla (lahko uporabimo tudi olje)
  • srednje velika čebula
  • strok česna
  • muškatni orešček, beli poper, timijan v prahu, sol
  • 2 zvrhani jedilni žlici pšeničnega zdroba
  • 1 zelenjavna (jušna) kocka
  • kisla smetana, ki jo (po želji) dodamo na koncu, ko je juha že servirana

Navodila za uporabo:

1
Korenje najprej dobro operemo. Če je potrebno, ga še dodatno postrgamo oziroma očistimo z nožem.
2
Vsak korenček po dolžini razpolovimo na 4 dele; narežemo jih na majhne kockice. V kolikor namesto noža raje uporabljamo ribežen ali pa se nam s pripravo juhe malo mudi, lahko korenček tudi naribamo. V tem primeru skrajšamo čas kuhanja.
3
V posodi raztopimo maslo (ali pa segrejemo olje).
4
Dodamo nasekljano čebulo in česen. Malo popražimo.
5
K čebuli in česnu dodamo še korenček. Pražimo približno 5 minut, vmes ves čas mešamo.
6
Ko je korenček na hitro popražen, zalijemo s približno litrom in pol vode.
7
Dodamo še zelenjavno kocko. (Po želji lahko zelenjavno kocko že prej raztopimo v vodi, a tako imamo eno umazano posodo več :).)
8
Dodamo ščepec belega popra, timijana v prahu, soli in ščepec muškatnega oreščka. Le-ta namreč juhi doda prav posebno noto.
9
Na srednji temperaturi kuhamo približno 25 minut, da se kocke korenčka zmehčajo (v primeru, da je korenček nariban, je čas kuhanja krajši). Juha naj ves ta čas rahlo vre.
10
Posodo z juho odstavimo z ognja. Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom.
11
Posodo postavimo nazaj na ogenj in vanjo vsujemo še dve zvrhani žlici pšeničnega zdroba.
12
Kuhamo še približno 10 minut (da se zdrob malo napihne in juha zgosti).
13
Juha je pripravljena!
14
Serviramo v globoke krožnike oziroma skodelice za juho. Po želji dodamo še žličko kisle smetane.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno