Kislo zelje vsebuje vitamin C, folno kislino, vlaknine in minerale. Je dragocen del uravnotežene prehrane. Pospešuje prebavo in pozitivno vpliva na črevesno mikro floro.
Kislo zelje je najbolj učinkovito uživati presno, ker s termično obdelavo izgubi precej svojih učinkovin, a naj vas to ne odvrne od preizkušanja raznolikih receptov, ki kljub temu, blagodejno vplivajo na vaše zdravje in počutje. Danes se lotite priprave kislega zelja v pečici. Ne bo vam žal!
Dobro je vedeti:
Tako pripravljeno zelje ponudite od kosilu na enak način kot navadno, kuhano kislo zelje. Mi smo si zraven privoščili okusne polpete, narejene iz mletega mesa in kuskusa.
Ko uporabljate mešanico, imenovano zelenjavna osnova, morate vedeti, da je kislo zelje že slano, zato z njo ne pretiravajte, saj je tudi ta slana. Dodajte je le ščepec, da obogati okus paradižnikove mezge.
Namesto zaseke lahko za praženje čebule uporabite rastlinsko olje. Vendar aroma zaseke prekaša vse ostale maščobe in doda kislemu zelju posebno noto.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)