Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jesenska omleta

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
jesenska omleta

Omleta je čudovita in hranilna jed, ki je preprosta za pripravo, njen okus pa nikogar ne razočara. Zakaj? Zato, ker ji lahko dodajamo poljubne dodatke, povsem po naših željah. Na naših krožnikih je danes pristala jesenska omleta, v kateri kraljujejo gobe, kraljice jeseni.

Poleg omlete se izvrstno poda kruh z zeliščnim maslom.


Morda ne veš
Gobe, ki smo jih mi uporabili v zgornjem receptu so navadne lisičke in žolte trobente. Za vašo omleto, lahko uporabite gobe po vašem okusu. Izbira gob je odvisna od širine vašega znanja o gobah in trenutne ponudbe na trgu.


Gob načeloma ne operemo pod tekočo vodo, še manj pa jih namakamo v posodi vode. Ob tem se goba prekomerno napije tekočine in izgubi del svojega čara. Če se le da, gobe le obrišite s suho papirnato brisačo ali jih skrtačite s krtačko. Včasih pa je res treba krtačko pomočiti v vodo, da gre nesnaga lažje z gob.


Gobe, če niste poznavalec, raje ne nabirajte sami. Zelo primerno je, da se v gozd odpravite s poznavalcem in s tem preprečite morebitne posledice ali pa, da gobe kupite pri lokalnem ponudniku. Gobe so zelo dobre, vendar so lahko zelo nevarne, za nepoznavalce. Zato, pamet v roke.


Zeliščno maslo lahko naredite sami!
Maslo, sobne temperature, umešajte, mu dodajte začimbe za zeliščno maslo in nekaj soli po okusu. Maslo nato položite na pvc vrečko in ga oblikujte v klobaso. Zavijte ga z vrečko, kot bi bil zavitek in vogalne dele stisnite z elastiko. Dobiti ste " velik bonbon". Položite ga v hladilnik, da se maslo strdi.



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Jesenska omleta

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • dve ponvi
  • štedilnik
  • nož
  • desko
  • kuhalnico
  • posodo za mešanje jajčne mase
  • vilice
  • dve pesti očiščenih, narezanih lisičk in žoltih trobent (lahko gobe po želji)
  • 1/4 čebule
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • šetraj
  • peteršilj
  • 5 jajc
  • 1- 2 žlici sladke smetane

Navodila za uporabo:

1. Korak Gobe očistite in narežete na manjše kose. Čebulo in česen olupite in narežete na manjše kose. Jajca v posebni posodi delno umešajte s sladko smetano in soljo.
2. Korak Čebulo popražite v ponvi na maščobi. Popraženi čebuli dodajte narezane gobe, začimbe in rahlo posolite. 
3. Korak Ko se gobe skrčijo in se tekočina pokuha, dodajte delno umešano jajčno maso. Malo pomešajte, da se bodo gobe enakomerno porazdelile po omleti, nato ne mešajte več. 
4. Korak Omleto počasi pecite, na srednji temperaturi. Če je po vrhu še dovolj tekoče mase, ob robovih omleto rahlo porinite stran in ponev obrnite tako, da bo
5. Korak masa stekla ob rob in zakrknila. Ko po vrhu omlete ne ostane več tekoče mase, postavite preko nje drugo ponev, ki ste jo pred tem namastili z mastno papirnato brisačo.
6. Korak Ponvi hitro a previdno obrnite, da omleta pade v drugo ponev. Tako boste omleto najlažje obrnili. Če boste to poskušali narediti z lopatko, obstaja velika verjetnost, da se bo omleta strgala. Lahko pa si olajšate delo, preko omlete naredite križ (zarežete) in omleto obrnete v štirih kosih.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno