Omleta je čudovita in hranilna jed, ki je preprosta za pripravo, njen okus pa nikogar ne razočara. Zakaj? Zato, ker ji lahko dodajamo poljubne dodatke, povsem po naših željah.
Na naših krožnikih je danes pristala jesenska omleta, v kateri kraljujejo gobe, kraljice jeseni.
Poleg omlete se izvrstno poda kruh z zeliščnim maslom.
Morda ne veš
Gobe, ki smo jih mi uporabili v zgornjem receptu so navadne lisičke in žolte trobente. Za vašo omleto, lahko uporabite gobe po vašem okusu. Izbira gob je odvisna od širine vašega znanja o gobah in trenutne ponudbe na trgu.
Gob načeloma ne operemo pod tekočo vodo, še manj pa jih namakamo v posodi vode. Ob tem se goba prekomerno napije tekočine in izgubi del svojega čara. Če se le da, gobe le obrišite s suho papirnato brisačo ali jih skrtačite s krtačko. Včasih pa je res treba krtačko pomočiti v vodo, da gre nesnaga lažje z gob.
Gobe, če niste poznavalec, raje ne nabirajte sami. Zelo primerno je, da se v gozd odpravite s poznavalcem in s tem preprečite morebitne posledice ali pa, da gobe kupite pri lokalnem ponudniku. Gobe so zelo dobre, vendar so lahko zelo nevarne, za nepoznavalce. Zato, pamet v roke.
Zeliščno maslo lahko naredite sami!
Maslo, sobne temperature, umešajte, mu dodajte
začimbe za zeliščno maslo in nekaj soli po okusu. Maslo nato položite na pvc vrečko in ga oblikujte v klobaso.
Zavijte ga z vrečko, kot bi bil zavitek in vogalne dele stisnite z elastiko. Dobiti ste " velik bonbon". Položite ga v hladilnik, da se maslo strdi.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)