1
Jagode operemo. Pri tem je pomembno, da peclji in listki ostanejo na njih, saj se drugače jagode napijejo vode. Ko jih operemo, jim odstranimo peclje. Jagode razpolovimo in narežemo na manjše koščke. Za jasnejši prikaz prilagamo sliko.
2
Ko so jagode pripravljene, se lotimo priprave kreme.V večji posodici zmešamo kremni sir in kislo smetano. Dodamo nekaj kapljic limoninega soka, pol jedilne žličke cimeta in pol jedilne žličke ingverja. Dobro premešamo. Dodamo še jedilno žlico sladkorja v prahu in vanilin sladkor. Premešamo in poskusimo. Po potrebi dodajmo še malo začimb (cimet, ingver) in sladkorja.
3
V kozici raztopimo približno 60 g masla.
4
Čez kuhinjski pult položimo kuhinjsko krpo ali pa prt za peko. Nanj položimo kos listnatega testa in ga premažemo z maslom. Čez položimo še en kos listnatega testa, ki ga zopet premažemo z maslom. Ta postopek ponovimo še dvakrat (tako, da uporabimo štiri kose listnatega testa). Zadnjega kosa ne premažemo z maslom, temveč s polovico kreme, ki smo jo naredili iz kremnega sira in kisle smetane.
5
Ko je testo premazano s kremo, čez posujemo še polovico jagod. Testo zavijemo v zavitek in prenesemo na pladenj. Iz preostanka testa, kreme in jagod naredimo še en zavitek.
6
Zavitka prenesemo na pladenj in ju premažemo z maslom.
7
Prenesemo v segreto pečico na 180 °C.
8
Pečemo približno 20 minut oziroma toliko časa, da se skorjica zlato obarva.
9
Jagodni zavitek vzamemo iz pečice in potresemo s sladkorjem v prahu. Serviramo rahlo ohlajenega. Zraven dodamo še sveže jagode, ki jih pred tem operemo in narežemo na manjše koščke.