Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jagodni zavitek

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
jagodni zavitek

Ideja za hitro pripravljeno sladico - zavitek z jagodami.



Pa dober tek!

Ekipa Začimbe.si


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Jagodni zavitek

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 500 g svežih jagod (uporabimo lahko tudi zmrznjene, a jih moramo pred pripravo odtajati in odliti vodo)
  • 60 g masla
  • 100 g kisle smetane (mali lonček)
  • 100 g navadnega kremnega sira
  • nekaj jedilnih žlic sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • limonin sok
  • ingver v prahu
  • cejlonski cimet v prahu
  • zavoj kupljenega listnatega testa (testo lahko pripravite tudi sami)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Jagode operemo. Pri tem je pomembno, da peclji in listki ostanejo na njih, saj se drugače jagode napijejo vode. Ko jih operemo, jim odstranimo peclje. Jagode razpolovimo in narežemo na manjše koščke. Za jasnejši prikaz prilagamo sliko.

2. Korak

Ko so jagode pripravljene, se lotimo priprave kreme.V večji posodici zmešamo kremni sir in kislo smetano. Dodamo nekaj kapljic limoninega soka, pol jedilne žličke cimeta in pol jedilne žličke ingverja. Dobro premešamo. Dodamo še jedilno žlico sladkorja v prahu in vanilin sladkor. Premešamo in poskusimo. Po potrebi dodajmo še malo začimb (cimet, ingver) in sladkorja.

3. Korak

V kozici raztopimo približno 60 g masla.

4. Korak Čez kuhinjski pult položimo kuhinjsko krpo ali pa prt za peko. Nanj položimo kos listnatega testa in ga premažemo z maslom. Čez položimo še en kos listnatega testa, ki ga zopet premažemo z maslom. Ta postopek ponovimo še dvakrat (tako, da uporabimo štiri kose listnatega testa). Zadnjega kosa ne premažemo z maslom, temveč s polovico kreme, ki smo jo naredili iz kremnega sira in kisle smetane.
5. Korak Ko je testo premazano s kremo, čez posujemo še polovico jagod. Testo zavijemo v zavitek in prenesemo na pladenj. Iz preostanka testa, kreme in jagod naredimo še en zavitek.
6. Korak

Zavitka prenesemo na pladenj in ju premažemo z maslom.

7. Korak

Prenesemo v segreto pečico na 180 °C.

8. Korak Pečemo približno 20 minut oziroma toliko časa, da se skorjica zlato obarva.
9. Korak Jagodni zavitek vzamemo iz pečice in potresemo s sladkorjem v prahu. Serviramo rahlo ohlajenega. Zraven dodamo še sveže jagode, ki jih pred tem operemo in narežemo na manjše koščke.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno