Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jagodna marmelada

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10
jagodna marmelada

Ni boljšega kot kos domačega kruha, dobrega masla in domače jagodne marmelade.


Pa dober tek! 

Ekipa Začimbe.si


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Jagodna marmelada

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • stekleni kozarci in pokrovčki
  • 2,5-3 kg jagod
  • 1 bio limona (izstisnjen sok in malo limonine lupinice)
  • za noževo konico vanilije v prahu/3 male vrečke vanilin sladkorja
  • 0,5 – 1 kg sladkorja (odvisno, kako sladko marmelado imate radi)
  • 2 zavitka Extra želirni sladkor 2:1 (dr. Oetker)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Jagode skupaj s peclji operemo. Odcedimo v cedilu in pretresemo na papirnato brisačo.

2. Korak Ko so jagode osušene, najprej odrežemo peclje, nato pa jih narežemo na manjše koščke.
3. Korak Jagode prenesemo v večji lonec. Na zmernem ognju začnemo kuhati. Pustimo približno 15 minut, vmes večkrat pomešamo.
4. Korak Dodamo še sladkor in limonino lupino. Dobro pomešamo in pustimo nekaj minut.
5. Korak Jagode spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo Džemfix Super, vanilin sladkor in navadni sladkor.
6. Korak Segrevamo in vmes večkrat pomešamo. Čisto na koncu dodamo še sveže iztisnjen limonin sok.
7. Korak Vlijemo v kozarce, ki smo jih pred tem vsaj 10 minut imeli v pečici na 110 °C.
8. Korak Dobro zatisnemo pokrovčke in kozarčke pokrijemo z nekaj krpami. Pustimo, da se marmelada počasi ohlaja in zgosti do konca.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno