Jabolčni zavitek ali štrudelj malo drugače
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
17
|
|
Jabolčni zavitek je sladica, ki se prileže v vsakem letnem času. Če pa ga še malo nadgradite, boste dobili čudovito kulinarično doživetje, ki ne bo zlahka ušlo iz spomina. Za nadgradnjo našega jabolčnega zavitka bo poskrbela začimbna mešanica Garam Masala.
Pri pripravi jabolčnega zavitka vam bo v pomoč:
Pri polaganju nadeva na testo, bodite pozorni na robove. Spodnji (ožji) del testa nadevajte čisto do roba (tu začnete zvijati), na zgornjem delu pustite dva centimetra brez nadeva, ob strani pa ravno tako pustite centimetrski rob nenadevan. To bo preprečilo uhajanje nadeva ob zavijanju testa.
Testo ni potrebno premazati z ničemer, ker je že samo po sebi dovolj mastno. Vseeno ga lahko namažete z mlekom, da se ne izsuši preveč ali pa s stepenim rumenjakom, da bo zavitek imel privlačno zlato barvo.
Ko pripravljate nadev, sladkor vmešajte tik preden boste nadev položili na testo. Tako se bodo vsi sokovi iz jabolk in korenja sprostili šele v zavitku in ne v posodi.
Garam Masala je rahlo pikantna mešanica sledečih začimb:
koriander, kumina, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor.
Je izredno aromatična in se poleg jabolčnega zavitka odlično poda tudi k ribam, fižolu v zrnu, sladkemu krompirju, medenjakom in jabolčni piti.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)