Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jabolčni zavitek ali štrudelj malo drugače

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
jabolcni zavitek ali strudelj malo drugace

Jabolčni zavitek je sladica, ki se prileže v vsakem letnem času. Če pa ga še malo nadgradite, boste dobili čudovito kulinarično doživetje, ki ne bo zlahka ušlo iz spomina. Za nadgradnjo našega jabolčnega zavitka bo poskrbela začimbna mešanica Garam Masala.




Pri pripravi jabolčnega zavitka vam bo v pomoč:


Pri polaganju nadeva na testo, bodite pozorni na robove. Spodnji (ožji) del testa nadevajte čisto do roba (tu začnete zvijati), na zgornjem delu pustite dva centimetra brez nadeva, ob strani pa ravno tako pustite centimetrski rob nenadevan. To bo preprečilo uhajanje nadeva ob zavijanju testa.


Testo ni potrebno premazati z ničemer, ker je že samo po sebi dovolj mastno. Vseeno ga lahko namažete z mlekom, da se ne izsuši preveč ali pa s stepenim rumenjakom, da bo zavitek imel privlačno zlato barvo.


Ko pripravljate nadev, sladkor vmešajte tik preden boste nadev položili na testo. Tako se bodo vsi sokovi iz jabolk in korenja sprostili šele v zavitku in ne v posodi.


Garam Masala je rahlo pikantna mešanica sledečih začimb: koriander, kumina, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor. Je izredno aromatična in se poleg jabolčnega zavitka odlično poda tudi k ribam, fižolu v zrnu, sladkemu krompirju, medenjakom in jabolčni piti.  


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Jabolčni zavitek ali štrudelj malo drugače

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • lupilnik
  • nož
  • pripomoček za ribanje
  • pekač (30 x 20 cm)
  • plastično posodo za nadev
  • peki papir
  • čopič za premaz
  • zobotrebec ali vilice
  • žlico ali kuhalnico za mešanje
  • pečico
  • 1 zavitek listnatega testa
  • 3 manjše korenčke
  • 3 jabolka
  • 3 žlice mletih orehov
  • 1/2 čajne žličke začimbne mešanice Garam Masala
  • sladkor Muscovado po okusu
  • šilce mleka za premaz

Navodila za uporabo:

1. Korak Jabolka in korenje očistimo, olupimo in naribamo.
2. Korak Dodamo sladkor in Garam Masalo ter dobro premešamo.
3. Korak Nadev naložimo na razvaljano listnato testo in ga zavijemo v zavitek.
4. Korak Prebodemo ga z zobotrebcem ali vilico, da se testo med peko ne bo dvigovalo.
5. Korak Jabolčni zavitek preložimo v pekač na peki papir in ga premažemo z mlekom, da se na vročini ne bo preveč izsušil.
6. Korak Položimo ga v vnaprej ogreto pečico in ga pečemo 45 minut na temperaturi 200 stopinj Celzija.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno