Vsi imamo radi piškote s koščki čokolade. Kaj pa, če bi danes v testo za piškote, vmešali koščke jabolk namesto čokolade in s tem nadgradili okus in še dodali svežino piškotom?
Sestavine zadostujejo za približno 20 piškotov.
Recept prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Jabolčni piškoti
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
Št. sestavin:
16
Sestavine:
Posodo za testo
Nož
Pekač
Peki papir
Cedilo za posip
Mešalnik
Žlico
2 jajci
100 g sladkorja
100 g mehkega masla
250 g bele pšenične moke
50 g pirine moke
50 g ajdove moke
Pecilni prašek
2 jabolki
Cimet in sladkor v prahu za posip
Navodila za uporabo:
1. Korak
Jajca, 100g sladkorja in maslo penasto umešajte.
2. Korak
Postopoma dodajte mešanico vseh mok in pecilni prašek.
3. Korak
Jabolka operite, olupite in narežite na majhne kocke.
4. Korak
Ko se vsa moka skrije v testo, dodajte še na kocke narezani jabolki.
5. Korak
Ne skrbite, nemogoče jih bo vse vgnesti v testo, zato piškote ustvarite kar z žlico.
6. Korak
Zajemite del testa z jabolki in kepico položite na peki papir.
7. Korak
Jabolka potisnite v testo in kepico rahlo potlačite, da se bodo piškoti lažje spekli.
8. Korak
Piškote pecite 20 minut na 180 stopinj Celzija.
9. Korak
Pečene piškote takoj potresite z mešanico cimeta in sladkorja v prahu.