Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jabolčna pita z garam masalo

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
jabolcna pita z garam masalo

Oh, jabolčna pita … Tokrat predstavljamo malo drugačen recept. Namesto klasičnih začimb za pito (cimet, klinčki …) je glavna akterka te pite začimbna mešanica Garam masala. Le-ta vsebuje čudovite aromatične začimb. Na prvi duh ta mešanica spominja na mešanico začimb za medenjake, zato jo lahko brez težav uporabite tudi tam.


Seveda, če pa prisegate na klasično pito, za začinjanje še vedno lahko uporabite cimet,piment,klinčke,muškatni orešček in kardamom.


Pa dober tek!


Recept je prispevala Monika


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Jabolčna pita z garam masalo

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 300 g pšenične moke
  • 200 g hladnega masla
  • 100 g MUSCOVADO sladkorja (okus spominja na karamelo)
  • ščep navadnega sladkorja

Navodila za uporabo:

1. Korak

Maslo s prsti zdrobimo v moki, sladkorju in soli, da dobimo “drobtine”.

2. Korak Te drobtine potem z dodatkom par žlic vode (po občutku) zgnetemo v testo. Ne gnetemo preveč, da kasneje pečeno testo ni preveč trdo.
3. Korak Testo zavijemo v folijo ter ga damo v hladilnih. Tam naj počiva 1 uro.
4. Korak Pekača ni potrebno dodatno mastiti, ker je že dovolj maščobe že v testu.
5. Korak Testu dodatno ne dodajamo moke; če imamo težave z oblikovanjem ga le za kratek čas damo v hladilnik.
6. Korak Nato 2/3 testa zvaljamo na 0,5 cm debelo in ga položimo v pekač – tudi po robovih!
7. Korak Pekač s testom damo za pol ure v hladilnik.
8. Korak Kasneje testo v pekaču večkrat prebodemo z vilico in pokrijemo z ribanimi jabolki.
9. Korak Le te posujemo tudi s sladkorjem in ščepcem začimbne mešanice Garam masala ter kosmiči masla.
10. Korak Po vrhu v obliki mreže položimo preostalo testo.
11. Korak Pečemo na 180-200 *C približno 40 minut oziroma toliko časa, da se pita zlato-rjavo zapeče.
12. Korak Pečena pita naj se ohladi v pekaču.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,59 €
Skupaj:
5,31 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno