Sestavine:
- 300 g pšenične moke
- 200 g hladnega masla
- 100 g MUSCOVADO sladkorja (okus spominja na karamelo)
- ščep navadnega sladkorja
Navodila za uporabo:
1
Maslo s prsti zdrobimo v moki, sladkorju in soli, da dobimo “drobtine”.
2
Te drobtine potem z dodatkom par žlic vode (po občutku) zgnetemo v testo. Ne gnetemo preveč, da kasneje pečeno testo ni preveč trdo.
3
Testo zavijemo v folijo ter ga damo v hladilnih. Tam naj počiva 1 uro.
4
Pekača ni potrebno dodatno mastiti, ker je že dovolj maščobe že v testu.
5
Testu dodatno ne dodajamo moke; če imamo težave z oblikovanjem ga le za kratek čas damo v hladilnik.
6
Nato 2/3 testa zvaljamo na 0,5 cm debelo in ga položimo v pekač – tudi po robovih!
7
Pekač s testom damo za pol ure v hladilnik.
8
Kasneje testo v pekaču večkrat prebodemo z vilico in pokrijemo z ribanimi jabolki.
9
Le te posujemo tudi s sladkorjem in ščepcem začimbne mešanice Garam masala ter kosmiči masla.
10
Po vrhu v obliki mreže položimo preostalo testo.
11
Pečemo na 180-200 *C približno 40 minut oziroma toliko časa, da se pita zlato-rjavo zapeče.
12
Pečena pita naj se ohladi v pekaču.