Če še niste nikoli poskusili tega arabskega namaza, potem je skrajni čas, da to storite. Baza je čičerika, ki jo zmiksate v pasto, dodate začimbe in nekaj dodatkov in humus je pred vami.
Zdrav, polnovreden, okusen in izjemno preprost namaz z bližnjega vzhoda vam bo ukradel srce. Ne le vegani, vsi obožujejo humus, ker je izjemno univerzalen, hkrati pa dopušča milijon variacij (humus s čilijem, rdečo peso, peteršiljem ali curryjem so ene najbolj pogostih različic). Dodate ga lahko omakam, da pričara kremasto strukturo; lahko ga namažete na kruh in ga zaužijete kot zdrav prigrizek ali zajtrk skupaj s svežo zelenjavo; za nadobudne gurmane – poskusite kruh namazati s humusom in ga obložite z jabolki ali breskvami. Možnosti je neskončno, največkrat pa se ljudje z njim srečajo v restavracijah s hitro prehrano, kjer je navadno postrežen kot priloga falaflom (v restavracijah, kjer prodajajo kebab ali v arabskih restavracijah). Tako ali drugače se humus vedno pogosteje pojavlja v zahodnem svetu, zato je čas, da si zavihate rokave in pripravite čisto svoj domači humus.
Recept je prispevala Vita.
Pa dober tek! :)