Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Humus namaz

  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
humus namaz

Če še niste nikoli poskusili tega arabskega namaza, potem je skrajni čas, da to storite. Baza je čičerika, ki jo zmiksate v pasto, dodate začimbe in nekaj dodatkov in humus je pred vami. Zdrav, polnovreden, okusen in izjemno preprost namaz z bližnjega vzhoda vam bo ukradel srce. Ne le vegani, vsi obožujejo humus, ker je izjemno univerzalen, hkrati pa dopušča milijon variacij (humus s čilijem, rdečo peso, peteršiljem ali curryjem so ene najbolj pogostih različic). Dodate ga lahko omakam, da pričara kremasto strukturo; lahko ga namažete na kruh in ga zaužijete kot zdrav prigrizek ali zajtrk skupaj s svežo zelenjavo; za nadobudne gurmane – poskusite kruh namazati s humusom in ga obložite z jabolki ali breskvami. Možnosti je neskončno, največkrat pa se ljudje z njim srečajo v restavracijah s hitro prehrano, kjer je navadno postrežen kot priloga falaflom (v restavracijah, kjer prodajajo kebab ali v arabskih restavracijah). Tako ali drugače se humus vedno pogosteje pojavlja v zahodnem svetu, zato je čas, da si zavihate rokave in pripravite čisto svoj domači humus.



Recept je prispevala Vita.


Pa dober tek! :)
 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Humus namaz

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • električni mešalnik / blender / smoothie-maker
  • posodico za shranjevanje ali stekleni kozarec
  • 1 konzerva čičerika (400 g plodu)
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 5 jedilnih žlic vode
  • ½ limone
  • 1 jedilna žlica tahinija (sezamove paste)
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • 1 čajna žlička soli
  • ščepec črnega popra

Navodila za uporabo:

1. Korak Čičeriko odcedite. Če želite, da je vaš namaz čisto gladek in kremen, potem morate s čičerike odstraniti srajčke (kožice). Če vas rahlo raskav namaz ne moti, potem lahko čičerike pustite oblečene. 
2. Korak Čičeriko dajte v električni mešalnik (ali blender ali smoothie-maker) in ji dodajte vse ostale sestavine. Dobro zmiksajte vse skupaj, da se naredi pasta in da v njej ni več velikih koščkov. Morda boste morali dodati še več vode – odvisno je od čičerike, saj je ta včasih bolj in včasih manj suha.
3. Korak Ko je vse skupaj zmiksano v gladko maso, prenesite to maso v stekleni kozarec ali plastično posodico in humus shranite v hladilnik, da se malo ohladi, saj je tak najboljši.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno