Krompir je zagotovo ena tistih sestavin, ki se na našem jedilniku znajde vsaj enkrat na teden. Pripravimo ga lahko na veliko različnih načinov, poleg tega pa si ob njegovi pripravi lahko vedno vzamemo kar nekaj ustvarjalne svobode.
Tokrat z vami delimo recept za slasten hrustljav krompirček, ki smo ga začinili z mešanico začimb za perutnino. Ja, prav ste slišali - za perutnino. Mešanica ima namreč zelo zanimiv okus, ki pust krompirček zares popestri. V mešanici se prepletajo naslednje začimbe in zelišča: sladka paprika, poper, čebula, morska sol, origano, gorčica, timijan, majaron, muškatni orešček, peteršilj in česen.
Količine v receptu so primerne za nasiten obrok (brez druge priloge) za dve osebi.
Da pa je krožnik še malo bolj pisan in prijeten na pogled, pa lahko poleg krompirčka serviramo še po okusu narejeno in začinjeno zeleno solato.
Pa dober tek!
Ekipa Začimbe.si