Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Hrustljavo zapečen krompirček

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
hrustljavo zapecen krompircek

Krompir je zagotovo ena tistih sestavin, ki se na našem jedilniku znajde vsaj enkrat na teden. Pripravimo ga lahko na veliko različnih načinov, poleg tega pa si ob njegovi pripravi lahko vedno vzamemo kar nekaj ustvarjalne svobode.

Tokrat z vami delimo recept za slasten hrustljav krompirček, ki smo ga začinili z mešanico začimb za perutnino. Ja, prav ste slišali - za perutnino. Mešanica ima namreč zelo zanimiv okus, ki pust krompirček zares popestri. V mešanici se prepletajo naslednje začimbe in zelišča: sladka paprika, poper, čebula, morska sol, origano, gorčica, timijan, majaron, muškatni orešček, peteršilj in česen.


Količine v receptu so primerne za nasiten obrok (brez druge priloge) za dve osebi.


Da pa je krožnik še malo bolj pisan in prijeten na pogled, pa lahko poleg krompirčka serviramo še po okusu narejeno in začinjeno zeleno solato.



Pa dober tek!

Ekipa Začimbe.si


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Hrustljavo zapečen krompirček

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 5-6 srednje velikih krompirjev
  • olivno olje (če ga nimamo, lahko uporabimo tudi navadno olje)
  • mešanica začimb za perutnino
  • črni poper
  • sol
  • kečap/pekoča pomaka/omaka iz kisle smetane in drobnjaka …

Navodila za uporabo:

1. Korak

Krompir dobro operemo. Ni ga potrebno lupiti; morebitne nečistoče odstranimo z nožem.

2. Korak Narežemo ga na približno enako velike krhlje.
3. Korak Narezan krompir stresemo na pladenj, ga solimo, popramo in čez potresemo še mešanico za perutnino.
4. Korak Čez krompirjeve krhlje poškropimo še olivno olje – če ga nimamo na zalogi, lahko brez težav uporabimo tudi navadno olje.
5. Korak Krompirček, začimbe in olje dobro premešamo in razporedimo po pladnju.
6. Korak Pečico segrejemo na 200 ºC (brez ventilacije).
7. Korak V ogreto pečico potisnemo pladenj s krompirčkom in na tej temperaturi pečemo približno 15-20 minut. Nato gretje zmanjšamo na 180 ºC in pečemo še približno 15 minut. Čas pečenja je odvisen od velikosti krhljev in tega, kako vaša pečica deluje. Vmes krompirček nekajkrat premešamo.
8. Korak Krompirček je pripravljen, ko se po straneh naredi hrustljava skorjica.
9. Korak Vzamemo iz pečice, počakamo, da se malo pohladi, nato pa ga serviramo na krožnik.
10. Korak Zraven krompirčka lahko postrežemo kečap/pekočo pomako ali pa hitro narejeno pomako iz kisle smetane, drobnjaka, popra in česna (vse sestavine samo zmešamo).
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno