Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Guacamole

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10
guacamole

Guacamole je preprost, zdrav in okusen namaz, ki ga lahko uživamo na kruhu ali pa ga uporabimo kot pomako za krompirček.



Nasvet: razpolovljen avokado na zraku zelo hitro porjavi. Če ga že takoj, ko ga prerežemo, polijemo z iztisnjenim sokom limete/limone, ne porjavi.




Pa dober tek!

Recept je prispevala Višnja


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 2 večja zrela avokada
  • rdečo ali belo čebulo (po želji)
  • srednje velik paradižnik (lahko pelat iz konzerve)
  • lahko tudi peteršilj (nasekljan)
  • sveže izstisnjen sok  limete/limone
  • nasekljan pekoč čili/feferon
  • strok česna
  • ščepec soli
  • poper

Navodila za uporabo:

1
Zrel avokado z nožem razpolovimo, odstranimo koščico in ga olupimo. Če je res zrel, nimamo problema z lupljenjem, saj se lupina zelo lepo olupi. Če pa je malo manj zrel, ga izdolbemo s pomočjo žlice.
2
V skledi ga z vilico pretlačimo.
3
Paradižnik operemo, razpolovimo ter z nožem na fino nasekljamo. V skledico z zmečkanim avokadom dodamo nasekljan paradižnik, nasekljano čebulo in nasekljan čili/feferon. Če nimamo svežega čilija/feferonov, namesto njega uporabimo čili pekočo omako po svoji izbiri. Le-ta poskrbi za pikanten pridih. Omake lahko preverite TUKAJ.
4
Vse skupaj dobro premešamo, solimo (po okusu) in še enkrat vse skupaj premešamo.
5
Sestavine lahko zmešamo s paličnim mešalnikom, lahko pa jih samo na drobno nasekljamo – v tem primeru bo tekstura omake malo bolj groba. Gre za stvar okusa. 
6
Namaz lahko uporabimo kot dodatek k popečenim toastom ali pa kot pomako za pečen krompirček ali čips. Seveda pa paše tudi zraven mesa.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno