Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Fatayer

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 31
fatayer

Fatayer je Libanonska jed iz testa in različnih nadevov. Seveda se pri pripravi uporablja tudi posebna začimba, sumac. Preden so se v Evropi razširile limone, se je ta začimba uveljavila namesto njih. Nadevi za pripravo fatayera so lahko mesni, sirovi ali špinačni. Mi smo se danes lotili priprave špinačnega. Poleg ne rabite postreči nič drugega, kot kakšno omako za pomakanje, ali skledo sezonske solate. Fatayer je primeren za kosilo, večerjo ali kot prigrizek za goste. Najbolj okusen je rahlo ohlajen.



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek!
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Fatayer

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 31

Sestavine:

  • posodo za testo
  • posodo za nadev
  • žlico
  • valjar
  • okrogel model ali kozarec premera 8- 10 cm
  • pekač
  • pečico
  • peki papir
  • čopič za jajčni premaz
  • nož
  • desko
  • blender da seseklja čebulo
  • cedilo
  • 390 g moke
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • 1 čž soli
  • 1,5 čž suhega kvasa
  • 75 ml olja
  • 175 ml mlačne vode
  • 400 g pasirane zmrznjene špinače
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1,5 čž sumac začimbe
  • 1/2 čž mlete rdeče paprike
  • 1/2 čž mletega popra
  • kajenski poper po želji
  • sol po okusu
  • 2 čž praženih pinjol
  • 2 veliki žlici skute
  • 1,5 žlice pšeničnega zdroba
  • 1 jajce

Navodila za uporabo:

1. Korak Za pripravo testa, najprej zmešajte suhe sestavine in jim počasi dodajajte mokre, da zamesite testo, ki bo precej mastno. Če res ni potrebno ne dodajajte moke, ker se mastno testo dobro gnete in se vam ne bo lepilo na podlago. Testo pustite počivati 1 uro.
2. Korak Medtem zmešajte sestavine za nadev. Čebulo in česen drobno sesekljajte in dodajte sumac, papriko, poper in sol. Dobro premešajte in pustite 15 minut.
3. Korak Špinačo, ki je že odtajana, pustite na cedilu, da se dobro odcedi. Nadev za fatayer ne sme biti preveč moker, ker bi razmočil testo.
4. Korak Tudi sesekljano čebulo po 15 ih minutah dajte na cedilo.
5. Korak Dobro odcejeno špinačo in čebulo zmešajte s skuto, pšeničnim zdrobom, pinjolami in razžvrkljanim jajcem, ter posolite po svojem okusu.
6. Korak Testo razdelite na več manjših delov in vsakega posebej razvaljajte na nožev rob debelo.
7. Korak Z okroglim modelom izrežite kroge. Na sredino vsakega postavite 1 čajno žličko nadeva. Krog primite na treh delih, ga stisnite skupaj in skupaj stisnite še pripadajoče stranice. Tako boste dobili piramido.
8. Korak Piramide položite na pekač pokrit s peki papirjem in vsako posebej premažite z razžvrkljanim jajcem. Polagajte jih nekoliko narazen, ker bodo zaradi kvasa med peko še nekoliko narasle.
9. Korak Pečete jih približno 20 minut na 180 stopinj Celzija, oziroma toliko, da postanejo lepo zlato rjavo obarvane.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno