Koruzne tortilje in koruzni čips so v zadnjem času tudi pri nas postale precej priljubljena jed oziroma prigrizek. V trgovini sicer lahko kupimo tudi nekaj različnih (p)omak, a zakaj bi jih kupovali, če pa si jih lahko z malo truda pripravimo tudi sami doma. Dobre strani tega so zagotovo, da jih lahko popolnoma prilagodimo svojemu okusu in da nimajo nepotrebnih konzervansov ter drugih dodatkov ...
Najprej moramo biti pozorni na to, da so vse omake, ki jih pripravljamo, dovolj goste. Če so preveč tekoče, prehitro spolzijo s čipsa oziroma tortilje. Nihče pa ne želi imeti preveč »nasvinjane« mize, kajne? Poleg tega je večino omak potrebno prej vsaj uro ali dve hladiti v hladilniku, da se okusi dobro prepojijo.
*Kako vemo, da je avokado ravno prav zrel in kremast? Na otip ne sme biti preveč trd – biti mora mehak, a vseeno čvrst. Poleg tega lahko zrelost dodatno preverimo še pod avokadovim pecljem. Z nohtom zataknemo rob peclja in ga poskušamo odstraniti. Če se odstrani z lahkoto in če je avokado pod njim zelen, je avokado ravno prav zrel.
Pa dober tek!
RECEPT: Piščančje tortilje