Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Domača pica

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21
domaca pica

Predstavljamo vam recept za hrustljavo in zelo okusno domačo pico. Njam! ? Ko enkrat ugotovimo, kako pripraviti odlično testo, imamo neskončno možnosti za ustvarjanje ...


*Količina moke je odvisna od velikosti pice. Dodajamo po občutku.



Pa dober tek!

Recept je prispevala Katarina


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Domača pica

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21

Sestavine:

  • moka
  • ščepec sladkorja
  • ščepec soli
  • sveži kvas
  • olivno olje
  • voda/radenska/pivo
  • paradižnikova mezga ali koščki paradižnika
  • šunka
  • sir
  • začimbe (origano, mešanica začimb Pica & pašta)
  • šampinjoni (v slanici ali sveži)
  • olive
  • ostalo po želji (pršut, sveži paradižniki, nacho, ...) :)

Navodila za uporabo:

1. Korak

V skodelico nalijemo 2 dcl tople vode, dodamo žličko sladkorja. V to vodo razdrobimo še svež kvas in premešamo.

2. Korak Moko presejemo v večjo posodo in ji dodamo ščepec soli ter olivno olje.
3. Korak Ko se voda s kvasom začne penit, v posodi z moko naredimo jamico. V to jamico zlijemo kvas.
4. Korak Na hitro premešamo in po občutku dodajamo tekočino (radenska ali pivo, da je testo bolj rahlo; seveda lahko uporabimo tudi navadno vodo)
5. Korak Sestavine premešamo in pregnetemo. Ko dobimo kompakten hlebček, ga postavimo na toplo, da vzhaja.
6. Korak Če nimamo časa, da bi testo vzhajalo, ga postavimo v mikrovalovno za  približno 10 sekund pri najvišji temperaturi. Testo nato pustimo 15 minut, potem pa postopek ponovimo še dvakrat.
7. Korak Vmes, ko testo vzhaja, prižgemo pečico na 210 °C, da se segreje.
8. Korak Pripravimo še sestavine, s katerimi bomo obogatili testo.
1. Korak

V posodici zmešamo paradižnikovo mezgo oziroma koščke paradižnika (jaz sem uporabila drobne koščke paradižnika iz konzerve). Premešamo žličko soli, dve žlici olivnega olja in mešanico začimb za pico in testenine.

2. Korak Naribamo sir.
3. Korak Narežemo šampinjone.
4. Korak

Sestavimo pico

Pekač namažemo z maslom ali margarino (če pekač namažemo z oljem, testo drsi in leze skupaj).

5. Korak Testo razvaljamo in porazdelimo po pekaču.
6. Korak Testo čez celotno površino namažemo z začinjeno paradižnikovo mešanico.
7. Korak Naložimo šunko.
8. Korak Potresemo z 1/3 narezanih šampinjonov.
9. Korak Po vrhu potresemo sir.
10. Korak Potresemo še preostale šampinjone
11. Korak Po želji kakšno sestavino izpustimo ali dodamo še kaj drugega (svež paradižnik, nacho, olive, koruza …).
12. Korak Na koncu posujemo še s turškim origanom, ki bo pici dodal izvrsten okus!
13. Korak Pokapljamo z olivnim oljem in damo v pečico. Če imate radi pikantno hrano, vam priporočamo, da to storite s pikantnim čili oljem.
14. Korak Pečemo približno 25 minut oz. dokler se ne zapeče sir. Tik pred koncem lahko za nekaj trenutkov vključimo še funkcijo žar (če nam pečica to omogoča).
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno