Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Domača (DIY) dišava

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
domaca (diy) disava

Tokrat objava za vse ljubitelje ustvarjanja in odišavljenih prostorov ...


Marsikdo izmed nas si doma prostor rad odišavi z različnimi dišavami. Najpogosteje to storimo s kupljenimi dišavami, pa dišečimi svečkami in eteričnimi olji. Za vse tiste, ki doma radi sami ustvarjate, smo zapisali “recept” oziroma postopek za izdelavo domače dišave. Dobra stvar te dišave je tudi ta, da za »delovanje« ne potrebuje dodatnega ogrevanja (svečke), kar bodo vsi tisti, ki se včasih zaradi varnosti malce bojijo svečk, zagotovo cenili. Poleg lahko namesto ene velike dišave pripravimo več manjših, le-te pa lahko podarimo svojim prijateljem. Domače in iz srca izdelana darila pač štejejo največ. :)

Pa se lotimo priprave. 


Tako, dišava je nared! 

Izberemo primeren steklen kozarček ali vazo. Dobra izbira so tudi klasični kozarci »na navoj«, saj lahko tako dišavo v primeru, da je primočna ali pa da nam njen vonj ne paše, enostavno zapremo. Kozarčke dobro očistimo in osušimo.


Na dno lahko dodamo cele janeževe zvezde ali pa kakšno drugo pljubno dekoracijo.


Dišave za prostor - odlično darilce ...
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Domača (DIY) dišava

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

  • približno 2 dcl vode
  • vrečko želatine
  • kvalitetno eterično olje (pomarnča, klinčki, meta, vanilija ...)
  • večji ščep soli
  • rdečo peso v prahu (naravno barvilo)
  • cel zvezdasti janež (dekoracija)
  • steklen kozarček ali posodice, v kateri(h) bomo dišavo imeli

Navodila za uporabo:

1. Korak

Odmerimo vodo. V manjšo kozico ali džezvo prelijemo malo vode. Dodamo želatino in pustimo stati nekaj minut (približno 10). Ko želatina nabrekne, zraven dolijemo preostanek vode. Na zmernem ognju segrevamo. Če želatino pripravljate v mikrovalovki, lahko tudi tu uporabite isti postopek.

2. Korak

Odstavimo z ognja in počakamo, da se vsebina malo ohladi.

3. Korak

Ko se želatina ohladi, dodamo še mleto rdečo peso in eterično olje (ne smemo ga dodajati v vročo želatino!). Z rdečo peso bomo pripravek obarvali na lepo rdeče-vijolično oziroma ciklamno barvo. Dobro premešamo, nato dodamo še eterično olje. Količina dodanega olja je odvisna od tega, čemu je dišava namenjena in za kako velik prostor. Če delamo več majših dišav ali pa če želimo odišaviti večji prostor, lahko brez skrbi dodamo skoraj celo stekleničko olja. Zraven dodamo še ščep soli in dobro premešamo.

4. Korak

Počakamo, da se želatina strdi.

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno