Le kdo nima rad čokolade. Le kdo nima rad piškotov. Kaj, če bi združili dve ljubezni v eno in naredili čokoladne piškote? Imamo ravno pravi recept za vas! Dišeče testo, enostavni za pripravo, ravno prava struktura čokolade ... samo zmanjka jih prehitro.
Še malo informacij
Na začetku, ko boste pecivo vzeli iz pečice, bo mogoče testo mehko, kot ne bi bilo pečeno, ko se ohladi postane trdo in hrustljavo, čez čas pa dobi tisti pravo strukturo. Če vam jih bo uspelo skriti pred družinskimi člani, boste videli,da so naslednji dan najboljši. Teknejo pa seveda tudi takoj .
Dorina mlečna čokolada se je zelo dobro izkazala pri peki. Čokolada se je ob rezanju pečenih piškotov, lepo rezala obenem pa ni tekla iz nadeva. Ohranila je neko pravo strukturo. Medtem, ko smo na enem delu uporabili navadno jedilno čokolado namenjeno peki, se je le ta izlila iz testa ob rezanju.
Sladkor, ki ga uporabimo za pripravo testa, je seveda lahko tudi navaden. Vendar ne bo tako aromatično dopolnil okusa piškotov, kot to stori izbrani rjavi sladkor.
Namesto Arabske kavne mešanice, lahko testu dodate le
cimet, a bogate, opojne arome Arabske kavne mešanice vas bodo popolnoma osvojile, če jim boste le dali priložnost. V naši kuhinji je Arabska kavna mešanica "novi cimet".
Če niste ravno ljubitelj čokolade, pa imamo za vas predlog za drugo polnilo. Polnilo, ki originalno sodi k temu receptu - figova marmelada. Dobili boste identične piškote, kot jih lahko kupite v trgovinah - a še bolj okusne.
Ko valjate testo in ga režete v obliko pravokotnika, ostanke, ki jih obrežete, samo ponovno zamesite in ponavljajte vajo, dokler testa ne zmanjka.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)