Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čokoladni piškoti

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17
cokoladni piskoti

Le kdo nima rad čokolade. Le kdo nima rad piškotov. Kaj, če bi združili dve ljubezni v eno in naredili čokoladne piškote? Imamo ravno pravi recept za vas! Dišeče testo, enostavni za pripravo, ravno prava struktura čokolade ... samo zmanjka jih prehitro.




Še malo informacij
Na začetku, ko boste pecivo vzeli iz pečice, bo mogoče testo mehko, kot ne bi bilo pečeno, ko se ohladi postane trdo in hrustljavo, čez čas pa dobi tisti pravo strukturo. Če vam jih bo uspelo skriti pred družinskimi člani, boste videli,da so naslednji dan najboljši. Teknejo pa seveda tudi takoj .


Dorina mlečna čokolada se je zelo dobro izkazala pri peki. Čokolada se je ob rezanju pečenih piškotov, lepo rezala obenem pa ni tekla iz nadeva. Ohranila je neko pravo strukturo. Medtem, ko smo na enem delu uporabili navadno jedilno čokolado namenjeno peki, se je le ta izlila iz testa ob rezanju.


Sladkor, ki ga uporabimo za pripravo testa, je seveda lahko tudi navaden. Vendar ne bo tako aromatično dopolnil okusa piškotov, kot to stori izbrani rjavi sladkor.


Namesto Arabske kavne mešanice, lahko testu dodate le cimet, a bogate, opojne arome Arabske kavne mešanice vas bodo popolnoma osvojile, če jim boste le dali priložnost. V naši kuhinji je Arabska kavna mešanica "novi cimet".


Če niste ravno ljubitelj čokolade, pa imamo za vas predlog za drugo polnilo. Polnilo, ki originalno sodi k temu receptu - figova marmelada. Dobili boste identične piškote, kot jih lahko kupite v trgovinah - a še bolj okusne. 


Ko valjate testo in ga režete v obliko pravokotnika, ostanke, ki jih obrežete, samo ponovno zamesite in ponavljajte vajo, dokler testa ne zmanjka.    


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • tehtnico
  • pečico
  • pekač
  • 2 kosa peki papirja
  • valjar
  • nož
  • posodo za pripravo testa
  • 2-3 Dorina mlečne čokolade
  • 300 g bele moke
  • 140 g masla sobne temperature
  • 70 g sladkorja
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščep soli
  • 1/2 čajne žličke Arabske kavne mešanice
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica mleka
  • 3 rumenjaki
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Moko, Arabsko kavno mešanico, sol in presejan pecilni prašek zmešajte skupaj. Posebej zmešajte maslo in sladkor, da penasto naraste. Dodajte še med in mleko.  Masi izmenično dodajajte 1 rumenjak in 1/3 pripravka z moko. Tako ponavljajte, dokler vam ne zmanjka sestavin in dobite gladko testo. 
2
Pripravljeno testo naj počiva v hladilniku eno uro. 
3
Spočito testo razrežite na manjše dele in vsakega posebej razvaljajte na peki papirju, ker vam bo to olajšalo delo. Testo razvaljajte na par milimetrov debelo in z nožem obrežite v obliko pravokotnika. Mere približno 13 cm širine in 20 cm dolžine. Naenkrat je dobro, če imate v obdelavi en tak pravokotnik, ker boste lažje prekucnili testo preko nadeva s pomočjo peki papirja.
4
Ko imate pripravljen tak pravokotnik, na sredino, po celi dolžini položite rebrca čokolade. 
5
Levo stran testa, s pomočjo peki papirja prekucnite preko čokolade in s prsti nežno pogladite preko papirja, da dobite sploščen kos. Nato prekucnite še drugo stran testa preko, in ponovno pogladite. Dobili ste mini zavitek.  
6
Sedaj ta zavitek preložite na pekač, obložen s peki papirjem tako, da ga prekucnete na plat, ki je bila do sedaj zgoraj. Tako boste robove testa skrili in preprečili drsenje slojev ob peki. Zavitke polagajte nekaj centimetrov narazen, ker med peko še narastejo. 
7
Pecite jih 16 minut na 180 stopinj Celzija oziroma toliko časa, da lepo pozlatijo. 
8
Pečene zavitke takoj previdno razrežite na piškote, dolžine par centimetrov. Čokoladne piškote dobro ohladite in pospravite v škatlo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno