Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čevapčiči z ajvarjem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 18
cevapcice lahko pripravimo na vec nacinov: cevapcici v pecici lahko jih pripravimo kar v ponvi najboljsi pa so cevapcici na zaru

Čevapčiče lahko pripravimo na več načinov: čevapčiči v pečici, lahko jih pripravimo kar v ponvi, najboljši pa so čevapčiči na žaru.

Čevapčiči so klasična balkanska jed. Čevapčiči so jed iz mletega mesa, običajno mešanega, katerega se pred peko oblikuje v manjše ali večje svaljke.

Lahko jih pripravimo na več različnih načinov. Najpogosteje uporabljen način priprave je priprava na žaru. Ti so tudi najbolj okusni, saj vonj žara na pečenem mesu vseeno pusti nek svoj pečat, ki ga z drugačno pripravo težko dosežemo.

Dosti pogosta priprava čevapčičev je tudi priprava v domači kuhinji in je popolnoma enostavna. Čevapčiče položimo v vročo ponev in počakamo, da postanejo zapečene rjave barve.

Manj znana in ne toliko pogosta priprava pa je priprava čevapčičev v pečici. No, ja... Zakaj pa ne? 

K čevapčičem se običajno servira sveže narezana čebula, sveža zelenjava ali ajvar. Danes smo pripravili recept za čevapčiče z doma pripravljenim ajvarjem. 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Čevapčiči z ajvarjem

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • 750 g mletega govejega mesa
  • 400 g mletega svinjskega mesa
  • 1 majhen česen, plus dodatni 4 stroki
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1 čajna žlička sladke dimljene paprike
  • 1 veliko jajce proste reje
  • 150 ml gazirane vode
  • olivno olje
  • 6 rdečih paprik
  • 2 jajčevca
  • 1 šopek svežega ploščatega peteršilja
  • 2 limoni
  • ekstra deviško olivno olje
  • 1 čebula
  • kisla smetana

Navodila za uporabo:

1. Korak

Mleto goveje meso in mleto svinjsko meso damo v veliko skledo, nato olupimo in zdrobimo 4 stroke česna. Potresemo s sodo bikarbono, mešanico BBQ: Über Alles in papriko ter začinimo.

2. Korak

Razbijemo jajce in ga dodajte k mesni mešanici. Dodamo toliko gazirane vode, kot je potrebujemo, da dobimo gladko, prožno mesno zmes.

3. Korak

Meso nato razdelimo na 10 do 12 kosov in vsakega razvaljamo v obliko svaljka, približno 10 cm dolgo in 2 cm debelo. Čevapčiče položimo na naoljen pekač, pokrijemo s folijo in hranimo v hladilniku. Najbolje je, da mešanico za čevapčiče pripravimo en dan pred samo uporabo.

4. Korak

Za pripravo ajvarja segrejemo pečico na 230ºC.

5. Korak

Cele paprike in jajčevce položimo na velik pekač skupaj z neolupljenim česnom in v pečici pečemom od 30 do 40 minut oziroma toliko časa, da zelenjavna lupina počrni. Da zelenjavna lupina enakomerno počrni, paprike in jajčevce med peko obrnemo.

6. Korak

Ožgane paprike in jajčevce dao v skledo, pokrijemo s folijo in pustimo 20 minut, da se olupijo na pari. Ko se rahlo ohladijo, jih olupimo in zavržemo lupino, semena, peclje ter sredico pa narežemo na koščke.

7. Korak

Iz 6 praženih strokov česna iztisnemo sredico in jo skupaj z nekaj peteršilja (nekaj ga potrebujemo še kasneje) dodamo k že narezani papriki in jajčevcem. Zdaj vse skupaj sesekljamo.

8. Korak

Na koncu začinimo z morsko soljo in črnim poprom, stisnemo sok 1 limone in pokapljamo z dobrim koščkom olja. Prilagodimo začimbe glede na okus. 

9. Korak

Pripravimo še zeliščno čebulo. Preostali peteršilj drobno sesekljamo in damo v ločeno skledo. Olupite, drobno sesekljajte in dodamo čebulo, prelijemo s sokom iz preostale limone, nato še premešamo.

10. Korak

Tik preden smo pripravljeni na serviranje, v pečici segrejemo kruhke. Na močnem ognju segrejte ponev v kateri bomo pekli čevapčiče. Ko je ponev dobro segreta, dodamo čevapčiče in jih pečemo med 10 do 12 minut.

11. Korak

Na tople kruhke namažemo nekaj ajvarja. Po želji na kruh dodamo še nekaj čevapčičev ali pa jih serviramo posamično. Ob strani ponudimo še košček smetane in zeliščno čebulo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,90 €4,41 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno