Čevapčiče lahko pripravimo na več načinov: čevapčiči v pečici, lahko jih pripravimo kar v ponvi, najboljši pa so čevapčiči na žaru.
Čevapčiči so klasična balkanska jed. Čevapčiči so jed iz mletega mesa, običajno mešanega, katerega se pred peko oblikuje v manjše ali večje svaljke.
Lahko jih pripravimo na več različnih načinov. Najpogosteje uporabljen način priprave je priprava na žaru. Ti so tudi najbolj okusni, saj vonj žara na pečenem mesu vseeno pusti nek svoj pečat, ki ga z drugačno pripravo težko dosežemo.
Dosti pogosta priprava čevapčičev je tudi priprava v domači kuhinji in je popolnoma enostavna. Čevapčiče položimo v vročo ponev in počakamo, da postanejo zapečene rjave barve.
Manj znana in ne toliko pogosta priprava pa je priprava čevapčičev v pečici. No, ja... Zakaj pa ne?
K čevapčičem se običajno servira sveže narezana čebula, sveža zelenjava ali ajvar. Danes smo pripravili recept za čevapčiče z doma pripravljenim ajvarjem.