Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čebulna juha

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 22
cebulna juha

Ste kdaj že poizkusili čebulno juho? Z vami bomo delili enostaven recept za domačo pripravo. :)



Pa dober tek! 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Čebulna juha

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 22

Sestavine:

  • 50 dag bele čebule
  • 20 g masla
  • 1 liter jušne osnove
  • 1 dcl belega vina
  • sir (nariban)
  • sol
  • poper
  • 2 stroka česna/česen v prahu
  • sladkor
  • lovorjev list

Navodila za uporabo:

1. Korak

Čebulo narežemo na kolobarčke.

2. Korak V posodi na srednji temperaturi stopimo maslo.
3. Korak Dodamo čebulo in pražimo približno 10 minut, da se zmehča.
4. Korak Dodamo žličko sladkorja in pražimo še približno 20 minut. Čebulo med tem pogosto mešamo. Pazimo, da čebule ne zažgemo.
5. Korak Ko je čebula zlate barve, dodamo še česen in lovorjev list.
6. Korak Malo kasneje začnemo zalivati z vinom. Temperaturo rahlo povišamo, tako da tekočina skoraj vre. Ko večina vina izpari, odstranimo lovorjev list, znižamo temperaturo in dodamo žlico moke.
7. Korak Dobro premešamo in na nizki temperaturi pražimo malo več kot 5 minut.
8. Korak Nato počasi zalijemo z jušno osnovo. Temperaturo zopet povečamo, dodamo sol in poper ter kuhamo približno 10 -15 minut.
9. Korak Francosko štručko narežemo na rezine.
10. Korak Kruh popečemo, da postane zlate barve.
11. Korak V posodice, ki jih lahko položimo v pečico, nalijemo nekaj juhe. Na vrh položimo dve rezini kruha. Čez posujemo sir in za nekaj minut (dokler se sir ne stopi) položimo v ogreto pečico.
12. Korak Serviramo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno